20.8.2017

Mustikkasalaatti (lohella)

Lehtikaali on salaattipohjana ihan ykkönen. Kunnolla väriä, makua ja rakennetta. Ihan jotain muuta kuin vetelän vetiset lehtisalaatit...

Helppojen salaattikastikkeiden ykkönen taas lienee (ainakin tässä ja tänään) balsamicokastike. Se toi reippautta jopa ujonmakuisiin valkeisiin paprikoihin. Marjojen ujuttaminen salaatteihin kannattaa myös! Mökkimustikoiden sato on korkattu, ja piirakan ja aamupuuron ohella mustikat sopivat myös lounassalaatin joukkoon.


Ja hyvän ruokasalaatin kruunu on tietysti kunnon protsku. Tässä tapauksessa lohi. Mausteeksi riitti mustapippuri ja suola, ei tällä kertaa sen ihmeempää.


Lohisalaatti


Grillattua tai uunilohta
Lehtikaalia
Paprikaa (mulla valkeaa!)
Nektariinia
Mustikoita
(Appelsiini)balsamicokastiketta
Auringonkukansiemeniä

Kypsennä. Suikaloi. Pilko. Pilko lisää. Sekoita. Lorottele. Ripottele. Asettele. (Kuvaa.) Nautiskele.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti