11.8.2017

Love at first sniff - Vuokaleivässäni on pizza!

Välillä ollaan edelläkävijöitä, välillä perässähiihtäjiä. Joskus jopa paluumuuttajia.

Tämän reseptin inspiraatiota olen aikanaan haistellut keittokulma-blogista, ja moni muukin on tätä vuosien varrella leiponut. Alkuperäinen resepti on kuulemma nimeltään ranskalainen tomaatti-oliivikakku ja julkaistu Glorian Ruoka & Viini -lehdessä 3/2010.

Mukana kaikki ne maut, jotka tekevät pizzasta hyvää,
mutta paketoituna leipäkakkuharkoksi.

Meitsin versio tästä suolaisesta kakusta unohtaa oliivit ja korottaa sen sijaan aurinkokuivatun tomaatin ja juuston määriä. Vehnäjauho vaihtuu spelttiin, ja joku muukin pikkumuutos siellä saattoi tulla... Tästä leivinjauheella kohotettavasta taikinasta tulisi varmasti mainiot muffinitkin.



Juusto-tomaattivuokaleipä / Pizzaharkko


4 kananmunaa
2 dl maustamatonta jugurttia
100 g aurinkokuivattua tomaattia (sen verran tulee yhdestä 200g lasipurkista)
150 g voimakkaan makuista juustoraastetta

4.5 dl spelttijauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 tl yrttisekoitusta
0.5 tl suolaa
0.75 tl mustapippuria

+ öljyä vuoan voiteluun
+ auringonkukansiemeniä pinnalle ripoteltavaksi

Sekoita munat ja jugurtti sekaisin, ja lisää siihen kulhoon myös aurinkokuivatut tomaatit (hieman pienennettynä) ja juustoraaste. Tomaateista ei kannata valuttaa öljyä kovin tarkasti pois, koska taikinaan ei lisätä mitään rasvaa! Mittaa toiseen kulhoon kaikki loput ainesosat (kuiva-aineet), ja sekoita ne huolellisesti. Yhdistä kosteat ja kuivat seokset tasaiseksi taikinaksi.

Kaavi taikina öljyttyyn leipävuokaan, ja ripottele pintaan siemeniä. Leipä kypsyy 180-asteisen uunin alatasolla noin tunnissa. Maistuu parhaalta tuoreeltaan, vielä lämpimänä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti