5.8.2017

Crème de la crème - Tuorejuustovaahto

Tuorejuusto on tuttu lisä kermavaahtokuorrutuksissa. Mutta tiesitkö, että tuorejuusto vatkautuu ihan itsekseenkin? Tai no, tarvitaan siihen juustopaketin lisäksi mieluusti tilkka maitoa, sinut ja joku vispausvehje...

Aamupalaleipien kaunokainen. Jää kuulkaa moni leivoskin söpöilyssä kakkoseksi.

Tuorejuustovaahto toimii niinkin arkisessa käytössä kuin leivän päällä. Vaahto tuo koostumuksellaan ihan erilaisen leipäelämyksen! Ja on muuten helppo levittääkin. Tosin silloin kun leivän päälle heittää juustoa ja meetvurstia, on vaahdotus turhaa, mutta kokeilepa marjojen, hedelmien tai kasvisten kanssa.

Kyllä, tuorejuustokerma ja mustikat leivän päällä on ollut tässä taloudessa hitti. Samoin aprikoosisiivut auringonkukan- ja unikonsiemenin. To do -listalla on myös tuorejuustovaahdolla rapattu leipä tomaattisiivujen ja tuoreen basilikan kanssa. (Ja sopii myös kakkujen tai kuppikakkujen kuorrutteeksi myös.)

Omaa leipää, tuorejuustovaahtoa, pensasmustikoita,
aprikoosia, limenkuorta ja unikkoa.


Tuorejuustovaahto


200 g tuorejuustoa
noin 2-3 rkl maitoa
(+mausteaineita)

Kippaa tuorejuusto kulhoon ja vatkaa (koneella). Lisää sitten maitoa vähän kerrallaan erissä ja vispaa lisää. Jatka, kunnes olet saavuttanut sopivan kuohkean ja pehmeän koostumuksen. Leivän tai leivonnaisen päälle ohuelti levitettävä tuorejuustovaahto saa olla löysähköä, mutta pursotustarpeisiin haluat jymäkämmän vaahdon.

Seoksen voi hyvin maustaa makeaksi, hedelmäiseksi tai suklaiseksi. Myös suolainen toimii, kokeile vaikka yrttisilppua tai currya!


Cream cheese cream.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti