12.7.2017

Tuorepuuro - Aamiaispöydän pyttipannu

Tuorepuuro on vakiinnuttanut asemansa perusaamupalanani. Eli sitä tulee lusikoitua varsinkin arkiaamuina, koska se on (A) hyvänmakuinen, (B) hyvinvointia tukeva ja (C) todella nopea aamuateria. Kiireessä ja väsyneenä kun ei viitsisi ruveta keittelemään tai paahtelemaan hirveästi mitään. Tuorepuuroillessa ei tarvitse aamupöpperössä kuin pistää kahvi valumaan ja nostaa puurokulho jääkaapin hyllyltä!

Uutta mustikkasatoa odotellessa nyt on hyvä hetki
tuhota viime vuoden pakastemarjat!

Tässä alla on nyt perustuorepuuro-ohjeeni. Vaihtelua saa eri hiutaleista, marjoista, hedelmistä, pähkinöistä ja siemenistä. Ja erilaiset marja-, smoothie- ja protskujauheet ovat tuorepuuron ystäviä nekin.

Tuorepuurolle sopiva valmistushetki on muuten vaikkapa iltaleffan mainostauko!


Tavan aamiainen -tuorepuuro

(1 annos)

2 rkl pellavansiemenrouhetta (tai 1.5 rkl chiansiemeniä)
noin 1 dl kaurahiutaleita
1 rkl leseitä
1 rkl vihersmoothiejauhetta (tai proteiinijauhetta tms.)
maitoa tai vettä
reilusti mustikoita (tai muita marjoja)

Illalla: Mittaa siemenet, hiutaleet, leseet ja jauheet isoon lasiin tai murokulhoon. Sekoita ja kaada joukkoon sopivasti nestettä. Laita kupponen jääkaappiin ja tarkista tilanne noin kymmenen minuutin kuluttua: sekoita ja lisää tarvittaessa nestettä. Jätä puuro jääkabeen lepäämään, ja mene itsekin nukkumaan.

Aamulla: Kippaa päälle kasa marjoja, ja lusikoi annos iloisesti nassuun.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti