22.7.2017

Spelttikulho (niinku poke bowl mutta ei)

Jenkeissä poke- ja riisikulhot ovat iso juttu. Äskettäin Los Angelesissa käydessäni näytti kovasti siltä, että Starbucksien ja burgeriloiden jälkeen useimmin vastaan tuleva ruokapaikka oli kulhoravintola! Alkulperältään havaijilainen poke bowl on rapakon takana varioitunut raakaa kalaa sisältävästä annoksesta vaikka minkälaiseen muotoon, tsekkaa vaikka Huffington Postin jutusta lisäinspiraatiota. Ja sama into ja tuunailu on rantautunut Suomeenkin. Tottakai!


Vapaamuotoinen kotikulhoilu ei tunne mitään rajoja, ja täällä aterian perustaksi valittiin tavan riisin sijaan speltti. Siinä ovat purutuntuma ja maku kohdallaan! Speltti maustettiin soijalla ja (appelsiini)balsamicolla, ja sekaan meni myös auringonkukansiemeniä ja basilikaa.

Spelttikulhon kasvikset ja proteiinit olivat kesäkamaa: nektariinia, avomaankurkkua, tuoretta ananasta ja broilerin sisäfilettä. Mainio keino hyödyntää edellispäivän grillailusta ylijääneet broiskut tai muutkin protskut. Päälle vielä ekstrat balsamicoa sekä auringonkukan- ja unikonsiemeniä. Siitä, tuleeko tällaisen kulhon söpösti asetellut ainekset sekoittaa juuri ennen syömistä vai popsitaanko annos sellaisenaan, voi tarvittaessa kehitellä keittiöväittelyn. :D Itse suosin riisikulhotyyppisissä pääruoissa sekoittamista (vrt. bibimbap), vaikkakin aamupalojen smoothie- tai puurokulhoissa en melkeinpä koskaan tykkää sotkea aineksia sekaisin.

Visuaalismanuaalinen resepti.

Mitäs muuten smoothie- tai riisikulhon päälle ladattavat ainekset (toppings) ovat yleisnimeltäänsuomeksi? Lisukkeita? Päällikkeitä? Toppinkeja??? Voihan dressinki...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti