17.7.2017

Minttusuklaa-jääkahvi / Cold brew

Cold brew eli kylmäuutettu kahvi toimii myös tänä kesänä. Varsinkin noina aurinkoisen lämpiminä kesäpäivinä, joilla meitä tosin aika säästellen on hemmoteltu...


Cold brewn taso kaksi on terästää ja maustaa se proteiinijauheella. Esimerkiksi minttusuklaan makuinen makea protskujauhe sopii tähän kuin nenä päähän, ja tuloksena on todella herkku jääkahvi. Muuta makeutusta ei sitten tarvitakaan, eikä kenties maitoakaan. Ja muutes kahvimaidon loppuminen taisi olla se, mikä ajoi minut ensimmäisen kerran protskukahvia kokeilemaan... Ajattelin, että suklainen proteiinijauhe korvaisi maidon kahvia pehmentävänä lisukkeena. Ja juuri niinhän se tekee!

Proteiinijauheen määrän voi sitten säätää oman maun ja proteiinintarpeen mukaan. Itse suosin noin ruokalusikallista per kahvilasi. Ja se on muuten hyvä muistaa, että protskujauhe sekoittuu nimenomaan kylmään nesteeseen... Eli kuumaan aamukahviin lisääminen ei kannata. (Tai kokeile ihmeessä, näet sitten mitä käy...)


Minttusuklaa-jääkahvi / Cold brew

(1 reipas lasillinen)

2 kahvimittaa kahvia
n. 3 dl vettä
1 rkl proteiinijauhetta, esim. minttusuklaa (tai maun mukaan)
(+ maitoa)

Mittaa kahvi ja vesi pieneen kannuun. Sekoita ja laita jääkaappiin 8-12 tunniksi. Sekoita ja kaada kahvi suodatinpussin ja -suppilon lävitse isoon lasiin. Ravista sheikkerissä protskujauhe ja hieman vettä tai maitoa, ja kaada seos kahvilasiin. (Tai jos ei jaksa hifistellä, voi proteiinijauheet kipata suoraan lasiin ja sekoitella pillillä. Ei siinä kovin pahoja sattumia jää.) Sekoita ja nautiskele.


Ja silloin kun suunnitelmallisuudesta on tingitty ja jääkahvia alkaa tehdä mieli aivan akuutisti, voi protskukahvin tehdä pikakahvijauheesta. Protsku- ja kahvijauheet vaan samaan sheikkeriin ja juoma on valmis ilman eri odotusta. Cold brew on tietysti parempaa, mutta ei pikaversiokaan hullumpi ole minttusuklaalla tuunattuna! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti