8.6.2016

Protskupannareita ja kirsikoiden halkomista

Kesä ja tuoreet mansi... kirsikat! Ne on niin täällä. Ja jos kysyttäis, että jos joskus saatais joku semmoinen palkankorotus, niin mihin ihmeeseen sitä sitten edes käyttäis, niin ehkäpä juuri tuoreisiin kirsikoihin?


Protskupannarit kardemummalla... Om nom nom.

Valtaosa kirsikoista menee ihan sellaisenaan, toki kiviä myöhemmin syljeskellen. Mutta ei kiven poistaminen etukäteenkään kovin haastavaa ole. Kuvassa lasiin piirretty ohje neljäsosapylpyröintiin. Puolikkaatkin toimii, mutta silloin kiven irroittaminen hieman hankalampaa.


Kokonaisena kirsikan saa säilymään pillitempulla, eli puhkaisemalla kirsikan lävitse tunnelin ryhdikkäällä pillillä. (Ne paperiset, joilla juominen on tylsää, sopii tähän mitä parhaimmin!) Samaan tarkoitukseen valmistetaan myös dedikoituja metallisia kirsikankivenpoistajia, mutta edes minulla ei sellaista vehjettä ole. (Vielä.)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti