3.4.2016

Nostalginen tonnikala-nuudelimuhju

Opiskeluaikoina (lue: kymmenisen vuotta sitten, vaikka itse ajattelen että se oli vain pari vuotta takaperin) yksi illallisbravuureistani oli tonnikalanuudelit. Ateria oli simppeli ja nopea: Pikanuudelit kulhoon, maustepussit roskikseen ja vedenkeitin kiehumaan. Kiehuva vesi nuudelien päälle. Viiden minuutin kuluttua valutetaan vedet pois ja lisätään purkillinen maustettua tonnikalaa (tulista tai currya muistaakseni). Vielä sekoitus ja ehkä pikainen mikrolämmitys loppusilauksena.

No, tämänpäiväinen nostalgianälkään syöty pika-ateria ei ollut kovinkaan paljon haastavampi, mutta ainakin hitusen verran monipuolisempi. Kunnon tonnikalat ja lisäksi vähän vihreää. Hieman eri maustaminen, mutta toisten äitien tekemäähän tämä currytahnakin. :D Niin ja nuudelit ovat tietysti nykyään täysjyvää, mitenkäs muutenkaan.
Tonnikala-nuudelit

(2 hengelle)

2 rullaa/möykkyä nuudeleita
2 prk tonnikalaa (vaalea, paloina)
noin 2 rkl punaista thai-currytahnaa
150 g sokeriherneenpalkoja
(+ kourallinen sinisimpukoita, kuorettomia)
(+ seesaminsiemeniä)

Kiehauta vesi paistokasarissa tms., ja keitä nuudelit al dente -kypsyyteen. Kaada vesi pois, ja lisää nuudelien sekaan tonnikala, currytahna ja pilkotut herneenpalot (sekä halutessasi hieman simpukoita). Currytahnaa kannattaa lisätä vähitellen sopivan suola- ja maustetasapainon löytämiseksi. Kuumenna ja tarjoile. (Annosten pintaan vielä ehkä paahdettuja seesaminsiemeniä?)Miu. Kulho kylläkin Jaappanista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti