16.4.2016

Makeat mukulat (-bataattimunakas)

Espanjalainen tortilla, eli perunamunakas... mutta perunan sijaan bataattia? Miksipä ei. Ja paistinpannun ja uunin kautta pöytään saatiinkin iloisen väriset lounasannokset. Oli se sen väärti, vaikka ison bataattimokkulan kuoriminen ja pilkkominen on vähemmän innostavaa...


Lopputulos oli makupuolella tosin aika kaukana perusmunakkaasta. Käytin munakasmassaan orvon maitorahkapurkin, mikä teki rakenteesta perinteiseen munakkaaseen verrattuna... no... vähemmän munamaisen. Rahkan voi tietysti korvata maitotilkalla tms. tai vaikka jättää kokonaan pois.

Meillä bataattia oli sen verran reippaasti tortillassa (vaikka säästin osan isosta bataatista aamupuuroon muusattavaksi), että lopputuloksen maku oli aika makea. Vai olisiko ollut erityisen makea mukula kyseessä? Mene ja tiedä, mutta tällä iloisen oranssilla ulkonäollä voisi askarrella vaikka brunssipöydän alkupaloiksi pikkuisia bataattimunakasneliöitä!


Kattauskuvien slaissilautaset ovat muuten Sagaformin tuotantoa. Tällaisia ei-pyöreitä lautasia olen kakkuja ja piiraita varten etsinytkin jo hyvän aikaa. (Ensisijainen tarkoitus lienee näillä tosin erilaisten alkupalanaposteltavien tarjoilu). Lautassetin tarjosi keittiövälineiden verkkokauppa KitchenTime, johon tutustumiseen sain kutsun. Putiikki on perustettu Ruotsissa 2010, joten vaikka suomenkieliset sivut ovat tuoreet, on valikoima aivan levottoman kattava, wow!


Uunissa, jäähtymässä pannulla ja lopuksi lautasella.
Keittiöarkkitehti rakastaa näillä lautasilla kikkailua...
Aika monta eri asettelutapaa on jo täällä keksitty nääs. :D


Bataattimunakas


6 munaa
250 g maitorahkaa
0.5 tl suolaa
0.5 tl valkopippuria
0.5 tl valkosipulijauhetta
0.5 tl muskottipähkinää

noin 300 g bataattia
(auringonkukansiemeniä)

Riko munat kulhoon, ja kippaa sekaan myös maitorahka. Vispaa sekaisin. Lisää ja sekoita joukkoon vielä mausteet.

Paista ja hauduta kuorittu, kuutioitu bataatti uuninkestävällä paistinpannulla. Kun bataatti on pehmennyt kypsäksi, kaada pälle munaseos. Töki pannun antimia rauhallisesti kunnes massa alkaa hyytyä. Anna kypsyä vielä hetki miedolla lämmöllä levyllä, ja viskaa sitten koko pannu 200-asteiseen uuniin. (Ripsauta sitä ennen päälle halutessasi auringonkukan- tai kurpitsansiemeniä.) Kypsennä, kunnes munakas on täysin hyytynyt ja reunat ovat saaneet väriä. Meitsillä kesti reilun vartin.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti