9.4.2016

Jyväinen auringonkukkapuuro

Auringonkukansiemenet osana aamupuuroa... Mites mä tähän vasta nyt ymmärsin sekaantua? No, parempi myöhään kuin ei milloinkaan, sillä tämä kuuluu ehdottomasti puurotuunauksen huippuvinkkeihin. Auringonkukansiemenet kun pehmenevät juuri sopivasti puuroa haudutellessa, mutta säilyttävät silti jyväisen purutuntuman. Nämä plussat siis lisämaun ja -ravitsevuuden ohella.

Esittelenkin tässä tämänhetkisen suosikkipuuroni, johon tulee auringonkukansiementen lisäksi banaania. Mutta toisin kuin yleensä, nyt en muusaakaan banskuja puuroon etukäteen, vaan kuutioin ne vasta valmiin hutun sekaan. Vaihtelu virkistää, ihan eri puurofiilis! :D



Jyväinen auringonkukkapuuro

(4 annosta)

8 dl vettä
4 dl ISOJA kaurahiutaleita
4 rkl auringonkukansiemeniä
(vajaa) 0.5 tl suolaa
2 (yli)kypsää banaania

Kiehauta vesi, ja lisää sitten joukkoon kaurahiutaleet ja siemenet. Hauduta miedolla lämmöllä 10 minuuttia, välillä sekoitellen. Mausta suolalla. Pilko tai kuutioi lopuksi banaanit puuron joukkoon ja tarjoile.



Variointiin tämän puuron kanssa sopii kaneli, kardemumma tai inkivääri.


Voisko joku alkaa myydä niitä ISOJA kaurahiutaleita kahden tai vaikka
viiden kilon säkeissä meille suurkuluttajille? Ehkä jossain heppakaupoissa???

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti