26.4.2016

Hyvää pataa (yhden pannun pasta)

Hyvät huomenet täältä jälkijunasta! Vaikka Martha Stewart tutustutti meidät jo 2013 yhden pannun pastaan (one pan pasta), minä tein siitä oman versioni vasta nyt.

Ehkäpä en sen vuoksi osannut Marthan ohjeesta aikanaan innostua, että olen laiskoja yhden pannun spagettiaterioita harrastanut aiemmin ihan omatoimisesti innovoiden. Isossa pannussa riittävän vetelä spagettikastike kun on luonteva paikka pastan kypsentämiseen - ei ylimääräisiä pastakattiloita jynssättäväksi!


Yhden padan tai pannun pastaa on ilmeisesti kokkailtu Italiassa, mistä Martha tekniikan nappasi ja esitteli maailmalle. Minun versiossani ihan kaikkia aineksia ei kuitenkaan heitetä pannuun heti alkumetreillä... Esimerkiksi basilika kannattaa tietenkin säästää vasta kypsään pastaan sekoitettavaksi. Muutoinkin raaka-aineksissani on pientä kikkailua, kuten kirsikkatomaattien ohella myös aurinkokuivattuja serkkuja! Ja pastana kiharaspagettia!

Ja oletteko muuten kokeilleet koskaan korvata juustoa (parmesania) pasta-annoksessa paahdetuilla auringonkukansiemenillä. En toki yritä väittää, että maku tai suutuntuma olisi sama, vaan että näillä saa yhtä hyvän (vaikkakin erilaisen) viimeistelysilauksen ateriaan!

Kaikessa helppoudessa ja nopeudessaan kympin arvoinen arkiateria! (Tai miksei semijuhlaankin...)

Ja miksi nyt yhden pannun pasta yhtäkkiä kiinnosti? Muuan jannu kertoi (kuvatodisteiden kera) tätä kokkaulleensa. Innostus tarttuu. :)


Yhden pannun pasta


(auringonkukansiemeniä)
200 g pastaa
90 g aurinkokuivattuja tomaatteja liotettuna (tai purkki öljyyn säilöttyjä)
noin 5 dl vettä
1 rkl pizzamaustetta
250 g kirsikkatomaatteja
paaljon mustapippuria
1 puska basilikaa

(Paahda ensin auringonkukansiemenet kuivalla paistinpannulla ja siirrä ne sitten sivuun. Valmista on kun saavat väriä ja tuoksuu ihastuttavalle. Jos skippaat siemenet, korvaa ne parmesanraasteella tarjoillessa.)

Liota kuivatuotteena ostettuja aurinkokuivattuja tomaatteja mieluusti etukäteen yön ylitse TAI käytä purkillinen öljyyn säilöttyjä. Kippaa liotetut tomaatit pannulle, mutta älä lisää heti kaikkea liotuslientä. Kaada sen sijaan vedenkeittimestä kuumaa vettä pannulle muutama desi. Lisää pannuun myös pasta ja pizzamauste, ja anna kiehua kannen alla lähes kypsäksi. Sekoittele välillä, ja lisää vettä/liotuslientä tarvittaessa (testaa samalla suolaisuus).

Kun pasta alkaa lähennellä al dentea, voit kipata sekaan puolitetut kirsikkatomaatit ja maustaa mustapippurilla. Lisää ja kääntele joukkoon aivan viimeisenä silputtu basilika, ja muista myös nostaa auringonkukansiemenet (tai parmesaani) pöytään, annosten päälle ripoteltaviksi.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti