19.3.2016

Hot or not -ruoka-aineet, maaliskuu 2016

Monesti tulee pohdittua sitä, kuinka mieliteot ja makusesongit vaihtelevat yksilölläkin. Mikä siihen oikeastaan vaikuttaa, että millaisia menuehdotuksia ja toiveita mieli ja kroppa esittävät? Vuodenajat, raaka-ainesesonki, mielentila, aktiivisuustaso, vuorokaudenaika, stressitaso, ateriaseura, paikka, ympäristön signaalit, hypetykset...


Tämä EI ole tarjoiluehdotus.

Kettiöinsinööri ei tietenkään voi olla havainnoimatta ja analysoimatta noita mielenliikkeitä itsessä ja muissa, ja siitä idea pistää nyt itselle muistiin, jotta millaista aaltoilua tässä tapahtuu. Jos maltan, aion siis tehdä 1-2 kertaa kuussa hot or not -listan eri ruoka-aineista. Eli kymmenen houkuttelevinta ja vähiten kiinnostavaa raaka-ainetta tms.

Jos tätä listailua pitäisi yllä vaikka vuoden verran, voisi tarkastella esimerkiksi sitä, noudattavatko mieltymykset kuinka hyvin satokauden sesonkeja tai jääkö ei-kiinnostaviin monesti juttuja, jotka kuitenkin kuuluisivat monipuoliseen ruokavalioon (eli pitäisikö etsiä uusia parempia reseptejä noille aineksille).


Maaliskuu 2016


Hot           Not
inkivääri manteli
mango alkoholi ruoassa
kardemumma mansikkahillo
raejuusto appelsiini(n kuoriminen)
maustetut kahvit vihreät jutut
palkokasvit toffee
broileri sitruuna
suklaa / kaakao risotto
omena raaka sipuli
kaurapuuro paprika

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti