6.1.2016

Kolmen ainesosan suklaakakku

Jauhoton, sokeriton, kolmen ainesosan suklaakakku? Kuulostaa tutulta jutulta, eli ilmeisesti sulatetaan suklaalevy ja voipötikkä ja paistetaan kananmunien kanssa? Ehei, tämä kaakku on ihan jotain muuta, vaikka yksi ainesosa onkin sama (munat).

Ihanasta Vanelja-blogista löysin tämän kiinnostavan luomuksen, eli suklaakakun, johon tarvitaan vain kaakaojauhetta, kananmunia ja taateleita! Taatelit ovat salainen julkinen intohimoni (kova kilpailija perinteisille rusinoille), ja ne ovat todellakin täydellinen makeuttaja vaikka kakulle. Eli eikun kokeilemaan!Lopputulos? Pakko myöntää, ettei valmis kakku aivan lunastanut odotuksia. Rakenne oli aavistuksen kuivakka ja ilmakuplainen. Luulenkin että lyhyempi paistoaika olisi petrannut tilannetta huomattavasti (paistoin itse täydet 25 minuuttia). Maku oli tumman suklainen, ja suklaannälkään tämä onkin täydellinen lääke! Paras ja mehevämpi makuelämys saatiin, kun kakkupaloja pyöräytettiin nopeasti mikrossa. Mmm... sopii arkikakuksi!

Ja hei, ihanaa alkua vuodelle 2016!
Tehdään tästäkin iloinen hyvinvoinnin vuosi!Taateli-kaakaokakku

Reseptilähde: Vanelja

4 munaa
100 g (10-15 kpl) pehmeitä taateleita
1.5 dl kaakaojauhetta

Mittaa ainesosat blenderiin, ja surauta kaikki tasaiseksi massaksi. Kaavi taikinamassa leivinpaperoituun pyöreään irtopohjavuokaan (halkaisija noin 17 cm). Paista 200-asteisessa uunissa 20-25 minuuttia.1 kommentti:

  1. Vaikuttaa hieman terveellisemmältä välipalavaihtoehdolta ja yllättävän helpolta toteuttaa.

    VastaaPoista