12.12.2015

Yrttiylläri: thai-basilika

On olemassa ruokia. Ja sitten on rumia ruokia.

No okei, rusetit ja ei-lautasmallin-mukainen asettelu voisi hämätä silmää, mutta se varsinainen ruoka rehellisenä syöntiannoksena ei aina välttämättä ilahduta estetiikallaan. Ja nämä ruuat ovat yleensä silti erikoisen hyviä. Muutenhan evoluutio olisi niistä jättänyt, jos olisivat sekä elähtäneen näköisiä että makuisia! :D


Ja sitten asiaan. Ruma ja herkullinen annos on thai-basilikalla maustettu broiskuruoka (taas on kuulkaa sitä kananpojan jauhelihaa, olen jäänyt koukkuun). Ateria on mukaelma thaikkuruoasta, joka ilmeisesti menee suurinpiirtein nimellä pad kra pao gai. Maukas, erilainen, mutta silti hitsin simppeli ja edukaskin ruoka. Valmistuu nopeasti arki-iltanakin.

Thai-basilikan osto oli kyllä allekirjoittaneelle ensimmäinen kokemus, mutta nytpä sitä jo sitten ollaankin suuria asiantuntijoita. ;) Thaikkubasilika ei siis maistu ollenkaan ihan samalle kuin tavan basilika. Sen sijaan siinä on vahva vivahde aniksen aromeihin. Epäilin jopa josko apukokki olisi livauttanut pannuun tähtianiksen!



Thai-basilika-broisku, pad kra pao gai


400 g kananpojan jauhelihaa
1 sipuli
0.5 tl valkosipulijauhetta
noin 1 rkl kalakastiketta
noin 1 rkl soijakastiketta
1 pitkä vihreä chili
1 ruukku thai-basilikaa

Ruskista jauheliha ja lisää sitten kuutioitu sipuli. Anna broiskun kypsyä ja sipulin kuullottua. Lisää valkosipulijauhe (tai hienonnetut pari valkosipulinkynttä) sekä maustekastikkeet. Mukauta kastikkeiden määrä ja ruoan suolaisuus oman maun mukaan. Pilko chili ja kippaa sekin sekaan. Lisää aivan loppuviimeiseksi suikaloitu basilika ja kääntele koko homma ympäri. Thaikkkubasilika kestää kuumennusta melko hyvin, mutta tummenee kyllä.

Tarjoile broiskuseos riisin tai kuten meilläpäin (inkivärimaustetun) ohran kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti