7.12.2015

From date night to breakfast bliss - Bulgurpuuro

Kuka tykkää taateleista? Nämä makeat luumarjat ovat ehdottomasti mukana kärkikahinoissa mitä tulee luonnon omaan irtokarkkilaariin. Taatelit ovat myös todella monikäyttöisiä, ne sopivat yhtälailla lihapataan, maustekakkuun kuin sellaisenaan punkkuglögin kanssa treffi-iltaan. It's a date!


Taatelit sopivat myös puuron makeuttajaksi ja maustajaksi. Varsinkin talvisesonkina! Ideoinkin bulgurivehnästä keiteltävän inkiväärillä maustetun aamupuuron. Bulgurin rakenne tuo perusvelliin poiketen mukavamman purutuntuman, ja toisaalta lopussa lisättävä maapähkinävoinokare ja maitoloraus tuovat puuroon kermaista pehmeyttä. Taivaallisen hyvää!

Tämä postaus on muuten osa Blogiringin koordinoimaa kampanjaa, jossa ollaan tutustuttu GoGreen-merkin tuotteisiin. Bulgur on aiemmin ollut omassa keittiörepertuaarissani lähinnä lisäkematskuna, mutta puuro on myös mainio ajatus! Bulgur on vehnää sellaisessa muodossa, jolle ei tarvitse nyrpistellä nenää asennesysistä. :D On ravinteet pitkälti jäljellä nääs!Bulgurpuuro

(2-3 annosta)

8 pehmeää taatelia
0.5 tl inkivääriä
3 dl vettä
1.5 dl bulguria
1 rkl maapähkinävoita
1 dl maitoa

Pilko tai saksi taatelit kattilaan. Mittaa kattilaan myös inkivääri ja vesi, ja kuumenna neste kiehuvaksi. Lisää bulgur, ja anna puuron hautua miedolla lämmöllä 10 minuuttia välillä sekoitellen. Sekoita bulguriin vielä maapähkinävoi ja viimeiseksi maito. Nosta kattila pois levyltä, ja anna hautua kannen alla vielä minuutti tai kaksi. Sekoita ja tarjoile. Pinnalle voi ripauttaa vielä hieman kanelia.

Yhteistyössä GoGreen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti