29.12.2015

A(a)siallinen paistettu riisi

Kohti itää kuljettaessa peruna vaihtaa pyttipannussa paikkaa riisin kanssa. Ja saattaapa siinä pari muutakin juttua muuttua, mutta universaali leftover-meininki säilyy silti tuttuun tapaan kotoisana.

Paistettu riisi toimii parhaiten kypsän, jo kylmenneen riisin voimin, ja joukkoon sopii lisätä mitä tahansa jääkaapin ja muiden hyllyjen perukoilta löytyykin. Mukava lisuke riisin joukkoon on kananmuna, ja mikäli lisäprotskuja enemmänkin kaipaa, suosittelisin esimerkiksi broileria tai katkarapuja. Maustamisessa sopii matkata Aasiaan tai miksei Afrikankin suuntaan. Helppoa, nopeaa ja taloudellista... Ja hurrrjan hyvääkin vielä! :)Paistettu munariisi kahdelle


1 pussi (125 g) basmatiriisiä
2 kananmunaa
öljyä paistamiseen
suolaa
mausteita*
(kalakastiketta)

*meitsillä nasikruiden, eli riisimauste, jossa mm. juustokuminaa, kurkumaa, inkivääriä ja korianteria

Keitä basmatiriisi kypsäksi ohjeen mukaan, ja jäähdytä se jääkaappikylmäksi. (Lue: säästä tähän edellispäivän riisijämät.) Kuumenna pannulla tilkka öljyä, ja paista riisi lämpöiseksi. Siirrä sitten riisi reunoille, ja riko kanamunat pannun keskelle. Anna munien hyytyä hetki, mutta riko ja töki ne sitten roippeiksi riisin sekaan. Sekoittele koko komeuden joukkoon myös suola, mausteet ja ehkä tilkka kala- tahi soijakastiketta, ja tarjoile kun viimeinenkin kananmunapala on kypsä. Tarjoile sellaisenaan tai vaikka paistettujen katkarapujen tai broiskufileiden kera. Piristeenä toimii myös granaattiomena!Ihankuin joukossa olisi kanaa.
Mutta niinpäs se vain onkin munaa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti