6.11.2015

Suuri pieni kurpitsa kaurapuurossani

Tänä vuonna ei pyhäinpäivää ennen mielestäni enää kuulunut yhtä paljon halloween-vastaisia murinoita kuin aiemmin. Eli vähemmän amerikkalaisen perinteen ja kaupallisen juhlan parjaamista, ja enemmän kurpitsoita ja iloisia teemabileitä. Ehkä me suomalaiset olemme vihdoin onnistuneet tajuamaan, että juhlasta voi ottaa itselleen mieleiset osiot soveltaen käyttöön. Tai olla kokonaan juhlimatta, jos ei nappaa ollenkaan! :D


Kuvan persimonit eivät liity tapaukseen.
Persimon on kuitenkin nyt sesongissa, ja kyllä maistuu!

Kauppojen kurpitsavalikoima on todellakin ihastuttanut; syömäkelpoa myskiä (butternut) ja hokkaidoa on saanut marketista kuin marketista ja vieläpä sopuhintaan. Helpoin herkku syntyy uuniperunatyyppisenä lisukkeena, eli eikun maustetut kurpitsalohkot uuniin. Kurpitsakeitto ja -piirakka on todettu nekin hyviksi, mutta allekirjoittaneen tämän vuoden uuskokeilu oli upottaa kurpitsaa aamupuuroon!

Iloisen oranssi kurpitsapuuro syntyi siis lohkomalla ja kuorimalla kauniin oranssi hokkaidokurpitsa kattilaan. Kun kurpitsapalat oli keitelty perunoiden tapaan kypsiksi, muusattiin ne rouheasti perunanuijalla. Lopuksi kattilaan kaurahiutaleet, vettä ja mausteita (neilikkaa, kanelia, inkivääriä ja muskottipähkinää) ja kohta oli jenkkipuuro valmis. Herkullinen ja aurinkoinen aamupala loppusyksyyn!


Hokkaidokurpitsan siemenet paahdettiin myöhemmin.
Ja niitä oli muuten pienessäkin kurpitsassa PALJON!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti