24.10.2015

Ahvenanmaan pannukakku (riisiversio)

En ole koskaan aiemmin syönyt Ahvenanmaan pannukakkua. Tai niinhän minä itselleni uskottelin. Vaan kotona selvisi, että meillä kuulemma tehtiin sitä useampaankin kertaan kun olin pieni… Isoveli kun oli tuonut reseptin Ahvenanmaan leirikoulustaan. Epäilen kyllä edelleen vanhempien todistusta, sillä tämä pannari poislukien muistan todella hyvin lapsuuden kokemukset ja tapahtumat. Ja siis voi hyvin olla, että olen tässä myöhemmälläkin iällä jossakin Ahvenanmaan pannaritarjoiluille päässyt… Valikoiva tuo muisti joskus? :D


Yksi on kuitenkin varma. En ole aiemmin koskaan itse valmistanut Affenanmaan pannukaakkua. Ja mainiota, että tämä puute tuli nyt korjattua, sillä tämä jälkkäri, välipala, iltapala tai miksei myös aamupala on ihan törkeän hyvä. Miten muutenkaan, kun herkku yhdistää riisipuuron, kardemummapullan ja tavan pannarin parhaat puolet. Om nom nom! Maistuu lämpöisenä sekä jääkaappikylmänä. Ja perinteisesti nauttien lisukkeiksi kuuluisi luumuinen hillo ja kerma! (Musta kyllä parempaa ilman luumumarmeladia, jota kyllä kuvan mukaisesti testattiin...)

Ålandspannkaka on makujensa puolesta muuten oikein sopiva talvea ja joulua kohti suunnatessa. Tietääkö joku, onko tälle pannarille jokin erityinen sesonki- tai juhla-aika?Tässä myös kirjavinkkejä. Päällimmäinen on erittäin hyvä,
alempi pääsee luettavaksi seuraavana.


Ahvenanmaan pannukakku / Ålandspannkaka

Resepti pienin muokkauksin suomennettu täältä: Åland.com
Linkin takana alkuperäiseksi lähteeksi ilmoitetaan: Ålands Marthadistrikt r.f. (2002): Ät med hela mun – Traditionell åländsk mat.

1 l maitoa
1 dl puuroriisiä
1 dl vehnäjauhoja
3 munaa
0.5 dl sokeria
0.5 tl suolaa
2 tl kardemummaa (hiphei, paaaljon!!!)

Keitä maidosta ja riisistä letkeä puuro, ja anna jäähtyä. Vatkaa sekaisin munat ja sokeri, ja sekoita puuroon. Lisää ja sekoittele joukkoon vielä jauhot, suola ja kardemumma, minkä jälkeen voit kaataa taikinan leivinpaperoituun isohkoon uunivuokaan. Paista 200-asteisessa uunissa noin tunti.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti