14.9.2015

BBQ-papupata ja piccu lukihärö

Leikkuulauta esiin, kanapaketti auki ja fileet suikaleiksi. Mutta mitä ihmettä, rivakalta kauppareissulta tuodut BBQ-(kana)fileepihvit näyttivätkin erehdyttävästi possulta!

No, pakkausta tarkemmin tutkaillessa päällä kyllä luki selkeästi maatiaispossu... eli ei suinkaan maatiaiskana... Mutta ei ole kuulkaa hätä tämän näköinen. Suunnitelmissa ollut BBQ-papupata taipui aivan mainiosti possuruuaksikin! :D


Mikä bööna! Lämpöä syksyn aterioille.


BBQ-mausteinen keitto- tai pataruoka sopii syksyyn ja tykkää ehdottomasti makeasta maissista ja pavuista. Käytin tässä mustapapuja sekä isoja valkoisia papuja, ja näillä kavereilla ateriasta tulee rikas sekä protskujen että kuidun suhteen. Ruokaisaa sellaisenaan, mutta toimii myös riisin tai perunan kanssa. Ja nesteen määrää säätäen syntyy mieliteon mukaan joko keittoa, kastiketta taikka pataruokaa (oma suosikkini).

Tässä papupadassa käytin GoGreen-merkin fiksusti pahvitetroihin pakattuja papuja (Blogiringin koordinoima kampanja). Sarjassa löytyy luomutuotteita ja sekä kuivattuja että käyttövalmiita papusia. Ja myös Ruotsissa viljeltyjä böönia!


"It don't matter if you're black or white." ♬BBQ-possu-papupata


480 g BBQ porsaan fileepihvejä*
200 g sipulikuutioita
250 g maissia
noin 2 dl vettä
1 pkt (285/170 g) mustapapuja
1 pkt (285/170 g) isoja valkoisia papuja
3 rkl tomaattipyrettä
1 ruukku korianteria
1 prk kermaviiliä
valkopippuria
suolaa

*Voit myös marinoida porsaan filettä tai broileria itse runsaassa BBQ-kastikkeessa.

Leikkaa fileepihvit suikaleiksi, ja ruskista isohkossa padassa. Lisää sipulikuutiot, ja anna niiden kuullottua lihan kypsyessä. Lisää sitten maissi, ja kaada vettä pataan vähitellen, sopivaa koostumusta hakien (itselläni sakeaan papupataan kului yhteensä 2 dl). Kuumenna padan ainekset kiehuvan kuumaksi.

Valuta papupaketeista liemet pois, ja kippaa itse pavut pataan. Lisää joukkoon tomaattipyre, ja sekoita ja kuumenna papupataa vielä hetkinen. Tarkista nesteen ja suolan määrä, ja lisää viimeiseksi pataan vajaa puolet korianteriruukusta silppuna. Valmista!

Sekoita loput (reilu puolet) korianterisilpusta kermaviiliin, ja mausta kermaviiliseos ripauksella suolaa ja valkopippuria. Tarjoile reilu lusikallinen kermaviilikastiketta per annos.


Aiottu kanakeitto olikin siis loppupeleissä vähän lihaisampi papupata. :)Yhteistyössä GoGreen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti