12.8.2015

Virolainen aamiainen: rahkapaahtoleivät

Kun lähdetään Suomen rajojen ulkopuolelle, suosikkikeittiöni makujen suhteen lienee persialainen, Lähi-itä tai miksi sitä nyt sitten pitäisi kutsuakaan. Toisaalta Afrikan, Japanin mutta myös jenkkikeittiön maut ja tuoksut inspiroivat... Mutta aina ei kannata lähteä merta edemmäs kalaan. Tarkemmin sanottuna Itämerta kauemmas! :DSuomenlahden toisella puolen Virossa kukoistaa aivan loistava blogi Nami-Nami, josta löytyy upeita virolaisia reseptejä (ja aika paljon muutakin). Ja vaikkei viro taipuisi, niin kirjoituksia pulppuaa nyt myös englanniksi!

Nami-Nami-blogin juttuihin on tullut aiemminkin turvauduttua, ja nyt silmään osui hämmentävä aamupalaresepti. (Blogini fokuksessa tuntuvatkin viimeaikoina olleen lähinnä aamupalat...) Hauskannäköiset leipäset ovat ikäänkuin paahtoleivän ja rahkapullan yhdistelmä! Rapeaa, pehmeää ja vain hieman makeaa. Ihmettele ja ihastu, niin minäkin tein! :D


Ja huomio! Alkuperäisessä reseptissä käytetään maitotuotetta nimeltä kohupiima, joka lukeutuu ehdottomasti viron suosikkisanoihini. :D (Bimbojulkkispiimä, aina paikallisen seiskan kohuotsikoissa?) Meilläpäin olen tulkinnut parhaimmaksi maitohyllyn vastineeksi maitorahkan, mutta muukin tukeva hapanmaitotuote käy tähän mainiosti.


Rahkapaahtoleivät

(pellillinen)
Sovellettu Nami-Nami-blogin reseptistä

250 g maitorahkaa
1 muna
1 rkl (tomu)sokeria
1 tl vaniljasokeria
+ tuunausideoita: appelsiinimarmeladi, kaneli, rusinat, tms.
+ leipäsiivuja (mulla setsuuri)

Sekoita rahka, muna ja mausteaineet. Asettele leipäsiivut leivinpaperoidulle pellille, ja voitele ne paksulla rahkakerroksella. (Rahkan alle voi myös sivellä hieman marmeladia!) Paista 200-asteisessa uunissa 10-15 minuuttia.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti