29.8.2015

Hunajakakku loppukesän marjoilla

Viimeiset aurinkoisen lämpöiset kesäpäivät ja sesongin marjat... Ei paremmasta väliä!

Etenkin metsämustikkaa ja -vadelmaa on meilläpäin syöty sellaisenaan, sormet ja suupielet sinipunaisina. Mutta onpahan maltettu laittaa marjaa piirakkaan, mehuksi ja pakkaseenkin. Mustaherukat marjastettiin kuitenkin torilta, ja se innoitti vadelman kaverina pienenpienen kakun tekoon.


Tämä on siis minikakku, joka valmistuu kätevästi ilman kananmunaa. Mutta vielä jännempää on tässä sokerin korvaaminen hunajalla, mikä tuo kaakulle vahvan hunajaisen maun. Nam! Ja hunajahan on aivan täydellinen makeuttajamaku happamammille marjoille, kuten nyt tässä mustaherukalle.

Kakun rakenne on pehmeän mehevä, ja vadelmat mehustavat sitä entisestään. Eli jos leipaisee sisuksiin pelkkää vadelmaa, kannattaa pitää määrä maltillisena, kun taas kiinteämpiä marjoja voi yhdistellä ja ropistella sekaan rohkeamminkin.


Mehevää! Makian hunajaista! Marjaisaa!
Mukana mustaherkukkaa!



Pieni hunajakakku

(10-15 cm vuoka)

3 rkl juoksevaa hunajaa
2 rkl (kookos)öljyä
0.5 tl vaniljasokeria
(ripaus kardemummaa)
0.5 dl maitoa
1 dl vehnäjauhoja
0.5 tl leivinjauhetta
+ marjoja (mulla vadelmia ja mustaherukoita)

Muttaa hunaja, öljy, vaniljasokeri ja kardemumma kulhoon, ja sekoita pienellä vispilällä sekaisin. Lisää maito, ja vispilöi kunnes hunaja liukenee seokseen. Lisää myös jauhot, joihin leivinjauhe on sekoitettu, ja hämmennä taikina tasaiseksi.

Kaavi suurin osa taikinasta voideltuun vuokaan, ja ripottele päälle reilusti marjoja. Käytä lopputaikina nokareina tai tasaisempana kerroksena marjojen päälle. Paista 200-asteisessa uunissa 20-25 minuuttia, eli kunnes pinta saa väriä ja tikkutesti osoittaa kakun kypsäksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti