9.8.2015

Chia-jogurttivanukas (aamiaiselle)

Erilaisista siemenistä on tullut aika nopeasti "kaikkien juttu". Siinä missä Ikean sohvapöydät ja lipastot kuuluvat nykyään lähes joka talouteen, niin sama valtavirtaistuminen koskee myös erilaisia siemeniä (ja pähkinöitä). Aamupalalla niitä sitten vedetään huiviin yön yli limaksi liotettuna, puurossa tai vaikka jugurtin joukossa. Ja toisaalta samat neidit ostavat vain siemenettömiä rypäleitä, heittävät kurpitsan ja meloonin siement roskikseen ja saavat sätkyn jos smoothiessa tai mehussa esiintyy vadelman siemeniä... Yep yep yep... :D

Mutta siis... Kuulun itsekin tähän siemensukupolveen. Vakkarini aamupalalla on pellava, joka on suomalainen ja myös edullinen vaihtoehto. Samaa ei voida sanoa chia-siemenistä, mutta niiden etuna on pienempi koko ja miedomman neutraalimpi maku. Pellava menee mielestäni mukavasti puurossa, mutta jugurtti toimii paremmin chian kera. Ja tästä hienona esimerkkinä on simppeli chia-vanukas. Ainekset vain sekoitetaan illalla, ja vanukas valmistuu itsekseen aamupalalle. Hifistelijä kippaa massan jähmettymään annosrenkaaseen, jolloin tuloksena on mainio vanukastorni.


Päällä marjamuroja rapeana elementtinä!


Chia-jogurttivanukas


1.5 rkl chia-siemeniä (suositeltu enimmäispäiväannos)
150 g (1 prk) jugurttia (minulla taisi olla persikka)

Sekoita siemenet jugurttiin. Mikäli käytät rengasvuokaa, odota viitisen minuuttia, ennenkuin lusikoit jugurttiseoksen siihen. Säilö vanukas yön ylitse jääkaapissa ja nauti aamupalalla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti