3.8.2015

Back to school: Masala-kaurapuuro

Paluu töihin, kouluun ja ylipäänsä normiarkeen alkaa olla enemmän kuin ajankohtaista. Ja jotta loppukesän aamut starttaisivat energisesti, tarvitaan tietenkin piristäviä aamupaloja. Meitsi ainakin allekirjoittaa sen hokeman, että aamiainen on päivän tärkein ateria!

Ikuisena puurourpona suosikkini arkiaamuun on ilman muuta lämmin taikka kylmä huttu. Ja tuunausideat... ne eivät todellakaan lopu kesken. Yleensä puurojen makumaailmaa haetaan enemmän tai vähemmän makealta puolelta, mutta näin ei suinkaan tarvitse olla. Esimerkiksi Intiaan päin nuuskiessa aamupalalla voidaan tarjota mausteista puuroa!


Idea masala-puuroon konkretisoitui Blogiringin koordinoiman GoGreen-kampanjan kautta, jossa testailin äskettäin lanseerattuja eksoottisen makuisia ateriakastikkeita. Maut Meksikosta, Thaimaasta ja Intiasta ovat nyt helposti käden ulottuvilla, ja mikä parasta, täysin ilman lisättyä suolaa. Intensiivisen herkulliset kastikkeet toimivat loistavasti vaikkapa kanan seurassa ja riisin kanssa tarjoiltuna, mutta halusin esitellä teille nyt ihan erilaisen tavan näiden käyttöön.

Eli eikun itse asiaan, puurolautaselle. Masala-kaurapuuro on simppeli, mutta aivan uudenlainen aamunavaus. Tuore korianteri kruunaa kokonaisuuden, joka lämmittää viileneviin arkiaamuihin heräävän ja siis takuulla aukaisee ne uniset simmut. Puuron kaveriksi sopii vaikkapa raikas marjajuoma, jonka blendasin GoGreen-tuotesarjan sokeroimattomasta kookosjuomasta. Työ, koulu, treenit... I'm ready!


Masala-soosissa paljon mukavia sattumia kuten linssejä.
Mausteiden ja yrttien runsaudessa suolaa ei välttämättä tarvita lainkaan.Masala-kaurapuuro

(2 isoa tai 4 pientä annosta)

1 tlk (500 g) Indian masala -ateriakastiketta
2 dl vettä
2 dl isoja kaurahiutaleita
korianteria

Kaada masalakastike ja vesi kattilaan. Sekoittele ja kuumenna kiehuvaksi. Lisää kaurahiutaleet, ja anna puuron hautua miedolla lämmöllä 10 minuuttia. Nosta kattila sitten levyltä, ja silppua joukkoon tuoretta korianteria.


Marjasmoothie

(1 iso tai 2 pientä)

1 reilusti kypsä banaani
1.5 dl kookosjuomaa
1.5 dl (pakaste)vadelmia
minttua

Pilko banaani tehosekoittimeen (banaaniviipaleet voi myös mieluusti pakastaa, ja käyttää juomaan puolikohmeisina). Lisää sekoittimen kuppiin myös kookosjuoma, (kohmeiset) vadelmat ja reilusti mintunlehtiä. Surauta sekaisin.

Juoma toimii sekä jääkaappiviileistä aineksista että kohmeisista vatuista ja banskusta valmistaen, jälkimmäisen tuloksena paksumpi jädepirtelö, nam.

Yhteistyössä GoGreen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti