9.7.2015

Lomalounas ja kippis

Reseptien nuuskaamisesta on otettu viime aikoina siitäkin lomaa. Sen sijaan on sävelletty oman maun mukaan, enemmän ja vähemmän vasurilla...


Tällaista rentoa aivolomaruokaa on kiva tehdä. Kasviksia pannuun. Sekaan yrttejä. Ja sitten paistetaan vähän kalaa. Ja kokkailujuomaksi korkataan samppakaljaa...

Kyllä kesä on ihmisen parasta aikaa! (Joulua odotellessa...) :)




Kesälomalounas


punasipulia
kesäkurpitsaa
tomaattia
korianteria
persiljaa (yök)

lohta

suolaa
pippuria

shampanjaa

Kuutioi kasvikset, ja aloita homma kuullottelemalla sipulit. Lisää sitten kesäkurpitsapalat, mutta heitä tomaatit sekaan vasta ihan lopuksi. Tomaattikuutioidenkin lämmettyä pistä sekaan tuoreet yrtit, ja mausteeksi suolaa sekä pippuria.

Lohi paistetaan yksinkertaisesti pannulla (tai muurikalla ulkona) ja maustetaan suolalla ja ehkä pippurilla. Sitruunamehuroiskaus ei ole pahasta sekään.

Ja ruokaa suunnitellessa kilistellään lomashampanjat. Hölökynkölökyn!

2 kommenttia:

  1. Kala ja kesä yhdessä on kyllä paras mahdollinen yhdistelmä! Varsinkin jos lähikauppaan on sattunut päätymään lähikuntien kalastajien saaliita tai joltakin tutulta onnistuu saamaan varmasti tuoreita fisuja.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Täsmälleen näin, Valamis! Virittelen tässä juuri toiveita, että mökkikatiskaan saadaan pian elämää... :D

      Poista