29.7.2015

Kolmen PEEN pasta: purjo-pekoni-proileri

Tämän reseptin inspiraationa toimi veljen kokkaama pasta, johon isäntä oli pilkkonut purjon poikineen. Ja oli muuten HYVÄÄ. Menikin sitten kerralla purjoangstit ohitse, ja uskaltauduin nyt ensimmäistä kertaa elämässä ostamaan itsekin purjosipuleita. Piti ihan etsiä kaupassa mihin ne oli piilotettu, koska vaikka muuten tunnen kotikaupan hyllyt täydellisesti, en purjokoriin päin kyllä ollut aiemmin kaipaavia katseita luonut...

Mutta tästä lähtien mielikuva purjosta on vähän laajempi kuin "se on se vihreä, pahanmakuinen liustake jauhelihakeitoissa".


Purjon kaveriksi sopii possu, ja tässä reseptissä pieni määrä pekonia maustaa lempeäksi kuullotetun purjon. Eläinprotskun pääosaa vetää kuitenkin broileri, ja makulisää tuovat Dijon-sinappi ja tuore timjami. Soosi sopii parhaiten (täysjyvä)pastan kanssa tarjoiltavaksi ja sekoitettavaksi. Hullun hyvää!


Inhoan pitkän spagetin syömistä haarukalla ja veitsellä taistellen.
Mutta puikoilla se käy meitsiltä leikiten! :DPurjo-pekoni-broileripasta


100 g pekonia
2 maltillisen kokoista purjosipulia
500 g broilerin filettä
2 rkl (kukkuroillaan) Dijon-sinappia
timjamia
hieman pastan keitinvettä
noin 100 g creme fraichea

+ pastaa

Suikaloi pekoni. Leikkaa purjosipulien valkeat ja vaaleanvihreät osat ohuiksi renkaiksi. Paloittele myös kana.

Ripottele pekonipalat kylmälle pannulle, ja paista rapeiksi. Lisää purjo, ja kuullota se pekonin seurassa keskilämmöllä pehmeäksi. Kaada pekoni-purjoseos pois pannulta.

Ruskista nyt puolestaan kanat. (Pistä samalla pasta kiehumaan.) Mausta kanapalat sinapilla, ja palauta nyt purjo ja pekoni pataan. Lisää joukkoon reilusti timjamia. Kauho sekaan myös hieman pastan keitinvettä, jotta koostumus on kastikemainen. Hauduttele kanat kypsiksi, ja lisää viimeiseksi creme fraiche. Tarjoile pastan kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti