10.5.2015

Tuorepuuro & tuotekehitys (yönylipuuro)

Tuorepuuro on siitä outo sana, että monta tuntia muhitettavalla puurohiutalemössöllä on aika vähän tekemistä tuoreuden kanssa. Sitä rasittaa myös hieman super- tai raakaruoan tapainen ärsyttävä henkinen sivumaku. (Ja huomio, hiutaleista valmistettuna tuorepuuro ei myöskään ole raakaruokaa.)

Tuorepuuro on ihan vain keittämättä valmistettua tiukkaa velliä, joka tekee itse itsensä valmiiksi vaikka jääkaapissa yön yli. Ja se nautitaan yleensä kylmänä, vaikka eihän mikään estä pyöräyttämästä vielä mikronkin kautta, jos kaipaa aamulla lämmikettä.


Minulla tuorepuuroinnostus on kausittaista, ja nyt on myös löytynyt idioottivarma, jälkkärimäisen herkullinen ja rakenteeltaan paras tuorepuuroresepti. Kuningasidean voittokulku alkoi siitä, kun tajusin, että muusattua banaania voi käyttää myös tuorepuuron makeuttamiseen. Daa...

Toinen keskeinen oivallus oli turvautua kaurahiutaleiden sijaan rukiiseen. Vaikka isot kaurahiutaleet ovat normipuurossa ihkuja, niistä tahtoo tulla aikamoista liisteriä yönylipuurona. Ruishiutaleissa sama prosessi taas saa aikaan hyvinkin miellyttävän suutuntuman!


Zoomaa siemeniin (chia)!

Meilläpäin tuorepuuron tuoreusaspekti tulee yleensä tuoreista hedelmistä tai marjoista, jotka sopivat tuorepuuroon sen viileyden takia erityisen hyvin (eivät vetelöidy tai nahistu). Tuorepuurossa likoavat kivasti myös vaikkapa chiasiemenet, jos tykkäät lisätä niitä aamupalaasi. Ja jänniä maku- ja värivivahteita saa vaikkapa kaakaojauheella, pikakahvilla tai pakurijauheella!


Toistaiseksi paras tuorepuuro

(kahdelle)
1 ylikypsä banaani
2 dl ruishiutaleita
2 rkl chiasiemeniä
vettä
+ kiiviä, mansikoita, omenaa tms. kuutioituna
+ kaakaojauhetta, pikakahvia tai pakurijauhetta

Muusaa bansku haarukalla, puolikas yhteen ja toinen toiseen kulhoon. Mittaa päälle puurohiutaleet sekä siemenet ja sekoita. Liruta joukkoon vettä ja sekoita. Pilko sitten hedelmät tai marjat, ja lisää ne puuron sekaan (tai vasta aamulla). Lisäile tarvittaessa vettä ja mausta maun mukaan. Heitä yön ylitse jääkaappiin, popsi aamulla.

2 kommenttia:

  1. Nam! Vaikuttaa ihan mun jutulta tämä, menee testiin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä, tää on mun, sun ja takuulla myös naapurin Eskon juttu, kunhan uskaltaa testailla. Ja hyvät makutuunausideat ovat myös tervetulleita paluupostissa! :)

      Poista