1.5.2015

Inkun inkivääri-lohipihvit

Inkeri oli lapsena mielestäni aivan tajuttoman kaunis nimi. Ja nyt aikuisena (?) inkivääri on mielestäni aivan tajuttoman hyvä maku. Vapunajan ajatuksenjuoksun nerokkuutta kuvastanee se, että vaikka näillä kahdella jutulla on yhteistä vahvojen tunteiden ja kirjainvalikoiman suhteen, niin muuta tolkkua tai aasinsiltaa ei sitten löydykään.

No, sitten asiaan... :D Yksi monitoimikoneen parhaista käyttökohteista on kalan hienontaminen. Kalamureke, -pullat ja -pihvit valmistuvat sen avulla leikiten. Toki hifistelijä askartelee kalansa muhjuksi terävällä kokkiveitsellä tai saksillakin. Mutta meille mukavuudenhaluisille sopii surrurrurrr...


Päivän fakta: Väestörekisterikeskuksen mukaan Suomessa
saattaapi olla jokunen Inkivääri-nimeä kantava taapero!

Näissä lohipihveissä on vain neljää raaka-ainetta. Ne kaikki vaan koneeseen ja eikun pannulle paistumaan. Makujippona tässä on inkivääri, joka antaa pihveille raikkaan fiiliksen. Suolan sijaan käytin pihvimassaan pestotuubin loput, mikä toimi mainiosti. Niin, ja tuon piffitaikinaa sitovan kananmunankin voi kuulemma jättää pois, lohimassa pysyy paistaessa koossa ilmankin.

Lohiburgerien eli -pihvien kanssa meillä vedeltiin tomaattisalaattia. Pyhässä yksinkertaisuudessaan tähän tarvitaan kirsikkatomaatteja, timjamia, mustapippuria ja punaviinietikkaa. Ja pintaan hieman pitkään kypsytettyä juustoa pieninä lastuina. Parmesanin sijasta tällä kertaa vahvaa cheddaria!Lohiburgerit (eli lohipihvit, lohipullat tai lohipyörykät

500 g lohifile
1 muna
2-3 cm pätkä inkivääriä
2-3 rkl pestoa (tai 0.5 tl suolaa)

Leikkaa lohi ronskeiksi palasiksi ja laita monitoimikoneeseen. Riko sekaan kananmuna sekä kuorittu ja hienonnettu inkivääri. Mausta pestolla. Hurauta taikinamassa koneessa sekaisin. On makuasia jätätkö massan rouheiseksi vai vedätkö sen täysin tasaiseksi.

Paista massasta pannulla pihvejä tahi pullia, aikaa menee muutama minuutti per puoli. Aluksi kannattaa paistaa pieni testipulla, mikäli epäilee suolan riittävyyttä; itselläni noin 2 rkl pestoa toi juuri sopivan suolaisuuden.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti