1.4.2015

Tonnikalapatongit - Kyllä siihenkin resepti tarvitaan!

Kevätpiknikhaaveilun lukijaideoista valikoitui voittajaksi tonnikalapatonki. Sairaan hyvää ja simppeliä... Mutta kuinka usein tonnikalapatonkeja tai -leipiä tulee kotona tehtyä? Liian harvoin!

Vaan mitähän niille kevään eväsretkikeleille kävi? Takatalvi taisi yllättää.


Leipaisin sitten kotikutoisia patonkeja, ja eikun tonnikalatäytettä ideoimaan. Vähän mietiskelin alustavasti currytahnamaista tonnikalamuhjua, mutta sitten sattumoisin osui silmään Kaikki äitini reseptit -blogin Nannan tuore postaus. Eli leipien väliin tonnikalaa, kurkkusalaattia ja majoneesia. Yksinkertainen on kaunista? Ei tässä tapauksessa, mutta herkullista kylläkin.

Lisäsin Nannan luottoreseptiin vielä omenaa raikkautta tuomaan. Ja pyöristin majon ja kurkkusalaatin määriä ylöspäin. (Nanna on takuulla käyttänyt kukkuramittoja, jos vain kahdella ruokalusikallisella kumpaakin on pärjännyt...) Suolakurkku ja tonnikala ovat muuten ihan takuutoimiva yhdistelmä. Pikanttia!


Ja joo, mua ärsyttää kaikki sellaiset ruokablogikuvat, joissa keksejä kääritään yksittäin söpöihin pikku papereihin ja sidotaan värikkäillä nauhoilla pinoihin jne. Asioita, joilla ei ole mitään tekemistä syötävien elintarvikkeiden käsittelyn kanssa! Miksi siis mielenosoituksellisesti sitaisin vaaleanpunaista nauhaa täytetyn jämäpatonkipätkän ympärille? Itseironiaa? Siedätyshoitoa? Takin kääntöä? Tai oisko ollut ihan vaan arjen hassuttelua. :)


Tonnikalatäyte

(voileiville)

1 prk tonikalaa (paloina)
3 rkl majoneesia
3 rkl kurkkusalaattia
3 rkl omenakuutioita
mustapippuria

Valuta tonnikala, ja kippaa se majoneesin ja kurkkusalaatin kanssa kulhoon. Pilko joukkoon vielä puolikas omena kurkkukuutioiden kokoisiksi sattumiksi. Mausta pippurilla ja sekoita. Sopii patongin, paahtoleivän, kolmioleivän tai minkä vain täytteeksi. Tai tarjoile pienten salaatinlehtien (salaattiveneiden) päällä fiineinä suupaloina.


4 kommenttia:

  1. Ihanat leivät sulla! Kadehdin kaikkia patonginleipomistaistoisia...
    Ja tosiaan, ne mun mitat taitaa olla kyllä aika kukkuroita, majoa ja kurkkusalaattia kun saa kivasti kauhaistua sellaiset kukkurat just!

    Mut täyte on kyllä yksinkertaisen hyvä ja omenatuunaus varmasti toimii!

    Mut oliko pakko laittaa VAAALEANPUNAINEN nauha? :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, Nanna, oli pakko kyllä. Pohdin ensin vaaleanvihreää. Mutta kun oli jo nuo lavastesalaattisiivut vihertelemässä. Muut värivaihtoehdot olivat valkea ja musta, mutta kun ei tämä maailma ole ollenkaan mustavalkoinen. Vaaleanpunainen on aina varma valinta - takuulla provosoi. ;)

      Poista
  2. Hei, eksyin tänne eka kertaa, kiva blogi sinulla:)
    Tervetuloa kurkkaamaan minun makujen maailmaan:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Scarlet, ja onpa sinulla kauniita kuvia blogissasi. Kyllä silmä lepää!

      Poista