11.3.2015

Puuropartiosta hyvää huomenta!

Suklaamoussea vadelmilla aamupalaksi? No ei nyt kuitenkaan, vaikka tuossa olisi kyllä ideaa viikonloppuhemmotteluun! Kuvan suklaanruskea aamiainen on maltaista ruispuuroa.


Ruisjauhoista haudutettava pehmeä puuro maistuikin mannalle (!) näin pitkästä aikaa. Ja kun nyt suuntaamme kohti pääsiäistä, keksin lisätä joukkoon kotikaljankin valmistukseen käytettävää mallasuutetta. Ruispuuron väri ja maku syvenevät näin hieman kohti mämmiä! Luonteikasta, muttei ollenkaan liian tujua. Tämä Suomipuuro haki vielä ekstrapotkua pellavansiemenistä ja metsävadelmista, joita ruinasin vanhempien pakastekätköistä. Vielä ronskimpaa asennetta tarjoavat rehelliset puolukat!


Aamusilmät.


Mämmimäinen ruispuuro


1 litra vettä
0.5 tl suolaa
2 dl ruisjauhoja
0.5 dl pellavansiemeniä (nämä voi skipatakin ja lisätä saman verran ruisjauhoja)
1 pkt (35 g) mallasuutetta (Tuoppi, kotikalja mallasuute)
+suomalaisia marjoja
+ maitoa

Kuumenna vesi puurokattilassa, ja lisää suola. Vispaa ruisjauhot kiehuvaan veteen, ja kippaa joukkoon myös pellavansiemenet sekä mallasuute. Anna puuron hautua miedolla lämmöllä 40-60 minuuttia, välillä sekoitellen. Tarjoile maidon ja pakastemarjojen kuten puolukoiden tai vadelmien kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti