20.2.2015

Kardemummakahvin kotimaisemissa - Dubai

Vietin tammi-helmikuun vaihteessa startanneen lomaviikkoni lämpimässä Dubaissa (Yhdistyneet arabiemiirikunnat), joka tuntuu olevan nyt erittäin suosittu lomakohde. Monet muutkin ovat sinne suunnanneet, ja matkajuttuja ja muita uutisia vilisee silmissä ja korvissa. (Tai ehkä tässä taas kävi niin, että kun jokin juttu tulee konkreettiseksi omassa elämässäsi, olet paljon alttiimpi havainnoimaan asiaan liittyviä ilmiöitä ja asioita ympärilläsi!)

Dubain matkani etukäteismainostaminen tosin irroitti monelta tahoilta kovasti skeptisiä kommentteja ja varoituksia. On turvatonta, kallista, keinotekoista, epäystävällistä ja ties mitä harmia ja vaaraa... Pöh, onneksi en antanut moisen höpöhöpön vaikuttaa matkasuunnitelmiin!


Kardemummakahvi.


Eri kiva metro.

Ja kyllä. Onhan se totta, että Dubaissa on laitettu raha haisemaan. Turismi ja bisnes pyörittävät kylää, ja raaka työ painaa aasialaisten siirtolaisten harteilla. Mutta toisaalta on avartavaa nähdä paikka, jossa tahtomisen ja rahan kombinaatiolla voidaan toteuttaa melkein mitä vain. Oli se sitten huimaavan korkea pilvenpiirtäjä, sisälaskettelukeskus aavikolla tai vuoristoratakokemuksen mennen tullen hakkaava huippumoderni korotettu metro. Ja jopa urbaani Dubai tarjoaa maistiaisia perinteisestä arabikulttuurista ja islamin arjesta. Oleminen ja eläminen oli sujuvaa, eikä vastaan tullut yhtään suurempaa kulttuuriin tai turvallisuuteen liittyvää harmia.


Iltasuihkulähdeshow, taustalla Burj Khalifa.

Kotiinpalatessani kuulin myös koko Sillä sipulin poppoon vierailleen Dubaissa juuri ennen omia lomiani. Piti suorastaan hieraista silmiä, kun jotkut herrasväen bloggaamista kuvista näyttivät lähes identtisiltä omien matkaräpsyjeni kanssa! Moskeijan katto (Jumeirah Mosque), abravene ja hotellin uima-allas (vaikkakin eri hotelli) on tallennettu ihan samanlaisista kuvakulmista omastakin toimestani.

Yhtenä nostona todella onnistuneesta, rentouttavasta ja kokemusrikkaasta Dubain reissustani tekisin pikkuisen kahvimuseon, joka löytyi perinnekylän kätköistä. Papuja, tietoa, valmistusvälineistöä ja alan kirjallisuutta. Historian havinaa ja nykyhapatusta. Tuoksua ja tunnelmaa! Ja tietysti leppoisat olohuoneet, joissa nauttia kiertelyn jälkeen taivaalliset perinteiset arabikaffet. Kardemummalla maustettuna ja makeiden taatelien kera tarjottuna tietenkin. Täydellisen tyytyväisyyden, onnen ja ilon hetki! :)


Myllymuseo.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti