24.2.2015

Aamuaurinko puurolautasella: appelsiini-kaurapuuro

Tein sen vihdoin... Uskaltauduin keittämään lapsuuden inhokkia eli vesi-kaurapuuroa. Mutta ihan sellaisenaan en tietenkään sitä tyytynyt syömään, vaan sekaan laitettiin yhtä sun toista kondimenttia. Sekaan ujuttautui nimittäin aurinkoinen appelsiini! Nuo hedelmät ovatkin juuri nyt parhaimmillaan. Makeita ja mehukkaita, ja kannat niitä kaupasta kilokaupalla lähes ilmaiseksi.


Aamuaurinko on todistetusti näyttäytynyt puurokulhon lisäksi myös
ikkunassa aamupala-aikaan. Joko-joko-joko on kevät tulossa?

Pisteenä iin päälle appelsiini-kaurapuuro tuunattiin rouhituilla pistaasipähkinöillä (Dubai kiittää). Väri, maku ja rouske nappaavat täydellisesti, mutta toki muutkin pähkinät passaavat. Ja kokeilepa keittää muutoin vähäsuolainen puuro, mutta lisää annoksen pintaan muutamia (sormi)suolakiteitä. Makes a BIIIG difference!


Aloittaisko aamun (naama) näkkärillä vai aurinkoisella appelsiinipuurolla?Appelsiini-kaurapuuro kahdelle


5 dl vettä
2 dl kaurahiutaleita
ripaus suolaa
1 appelsiini
(appelsiinin kuoriraastetta)
(pistaasipähkinöitä)

Keitä kaurapuuro normaaliin tapaan. Kuori sillä aikaa jääkaappikylmä appelsiini, ja leikkaa lohkot vaikkapa saksien avulla pieniksi paloiksi. Kippaa jääkaappikylmät appelsiinipalat valmiin puuron sekaan; ne jäähdyttävät sen sopivasti syöntilämpötilaan! Hifistelijä rouhii päälle vielä kourallisen pistaaseja ja ehkä myös vuolee hieman appelsiininkuortakin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti