23.12.2014

DIY joulukoristeet: Paperinarupallot

Olen aina vähän kummastellut mitä sellaisella paperinarulla voi tehdä. Kääräistä rustiikkisempi solmuke lahjapaketin ympärille paketointinauhan sijaan?

No, talven korvilla sähköyhtiöni asikaslehti Kymppi esitteli kuinka paperinaru taipuu koristepalloiksi. Vau, noinko helppoa se on? Tarvitaan vain paperinarua, Erikeeperiä (tai muuta vastaavaa liimaa), vettä, ilmapalloja ja ehkä muovikelmua. Tee-se-itse joulukuusenkoristeet tai led-valosarjan kehikot valmistuvat taidokkaasti! Lopputuotteen ideoinnissa on vain mielikuvitus rajana. Miten olisi paperinarupalloista koottu lumilyhty, jossa kunkin pallon sisällä on led-tuikku! Uuuh... Kaunista!


Iloista Joulua!

Kaiken sottaisen askartelun ystävänä tartuin haasteeseen. (Vähän kyllä petyin, kun ei silti saatu tästä edes kunnon sotkua aikaiseksi.) Tarkempiin ohjeisiin voi tutustua Kympin sivuilla, mutta kaikessa yksinkertaisuudessaan homma menee näin:
 1. Puhalla haluttu määrä ilmapalloja (esim. pieniä vesi-ilmapalloja). Jos pallojen muoto ei ole halutun pyöreä, voit korjata asian muovikelmuttamalla.
 2. Sekoita kulhossa liimaa ja vettä suurinpiirtein suhteessa 1:3.
 3. Harjoittele kuivalla paperinarulla ilmapallon ympärille kieritellen, eli suunnittele siis mitä aiot tehdä. Leikkaa sitten sopiva pätkä paperinarua liimaseoksessa kastettavaksi. Rutista vettyneestä narusta ylimääräinen neste pois ja ala pyöritellä ilmapallon ympärille. Narun päät jätetään muiden kierrosten alle piiloon.
 4. Jätä paperinarulla paketoidut ilmapallot kuivumaan sanomalehden päälle vaikkapa yön ylitse.
 5. Kun naruviritelmä on täysin kuivunut, painele varovaisesti kelmutettua ilmapalloa sisäänpäin, jotta se irtoaa narusta. Puhkaise sitten ilmapallo, ja vedä palloriekaleet ja kelmu jostakin sopivasta kolosta pois. Valmista!
Kas näin se käy, käy, käy... Vaihe 5 työn alla.

2 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Hannele: Eikös ookin! :) Ja näiden askartelu on sopivan helppoa ja hauskaa eikä edes vaadi erikoistyövälineitä tms.

   Poista