30.11.2014

Jamaikalainen maissipuuro

Puurobongari ilmoittautuu ja julistaa löydetyksi taas aivan uuden ja erilaisen puuronautinnon. Makumaailma on ihan jotain muuta, mutta kuitenkin jotenkin kotoista. Vai miltä kuulostaa kolmen kombona maissin, kookoksen ja kanelin yhdistelmä?


Maissipuuro, joka saa lempeää kermaisuutta kookosmaidosta, on tyypillinen aamiainen Jamaikalla. (On kuulkaa tehty vähän taustaselvitystä.) Makua puuroon tuodaan yleensä myös kanelilla ja kenties vaniljalla, muskottipähkinällä tai jopa laakerinlehdellä! Kanelia ei tässä hölvätä yhtä anteliaasti kuin kotoisassa riisipuurossamme, mutta hento kanelin aromi antaa kuitenkin suomalaiselle maissipuuron makustelijalle pientä tuttuuden tunnetta. Itse käytin keittelyyn karkeita maissijauhoja, jolloin rakenne oli puuromaailmassa ehkä lähinnä mannapuuroa. Myös hienommat maissijauhot soveltuvat puuronkeittoon, kunhan et sekoile maissitärkkelyksen puolelle!

Jamaikalainen maissipuuro oli hyvää lämpimänä, mutta tämä puurourpo tykkäsi vielä enemmän kylmistä jämistä. Vilpoisa puuro kun tuntui ennemminkin jälkiruoalta, ja suoraan sanoen herkuttelisin tällä paljon mieluummin kuin vaikka creme caramel
-vanukashömpötyksillä. Kivaa askartelua, kun pistää jämäpuurot sellaisiin pikku lasivuokiin, joihin creme caramel tai creme brulee yleensä valmistetaan. Saat seuraavan päivän aamiaiselle hienon lisän!Maissipuuro Jamaicalta


2 dl maissijauhoja (karkeita tai vähemmän karkeita)
2 dl kookosmaitoa
8 dl vettä
0.5 tl suolaa
0.5 tl kanelia
1 tl vaniljasokeria
ripaus muskottipähkinää

Sekoita maissijauhot kookosmaitoon, ja jätä seos imeytymään vähintään veden keittelyn ajaksi, mutta mieluusti pidempäänkin. Kiehauta vesi, ja lisää joukkoon kaikki mausteet. Lisää kuumaan kattilaan nyt varovasti myös kookosmaidolla herkutellut maissitahna. Keittele puuroa hissukseen 20 minuutin ajan, silloin tällöin sekoitellen. Maistuu hurmaavan lämmittävältä höyryävän kuumana ja toisaalta kermaisen ylelliseltä kylmänä!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti