2.11.2014

Arjen raatajan puolukkalimppu

Leivän leipominen on viime aikoina jäänyt vähälle. Syitä on paljon, ja niihin kuuluu sekä hyviä että huonoja verukkeita. Näissä olosuhteissa Tuoppi Mallasmestarin yhteistyöehdotus kokeilla uutta mallaslimppu-jauhoseosta osui maaliin. Tämän jaksaa tehdä myöhäisenä arki-iltanakin, jolloin sen seitsemän jauhopussin pöllyttäminen, taikinan vaivaaminen ja tuntikausien monivaiheiset nostatusoperaatiot tiskivuorineen ovat one humongous no-no.


Kenellä voi olla näin söötti (paahto)leipäsiivuteline?
Ja huomatkaa keskellä kurkistava puolukka!

Viime vuonna tuotetestauksessa ilahduttanut saaristolaisleipä on siis saanut kaverin: Tuoppi Mallasmestarin Puolukkainen Mallaslimppu. Tuotteen sain vastikkeetta testattavaksi, ja kuten ennenkin, menen sillä mentaliteetilla, että (1) lähden mukaan vain aidosti minua kiinnostavien tuotteiden testaamiseen ja (2) blogimainintaa tulee vain, jos siihen on aihetta, eli jos meitsi tykkää. Ja tässä täyttyivät molemmat kriteerit. :)

Leivän teko on tosiaankin niin simppeli juttu, että se luonnistuu arki-illan pikkupuhteena. Ja aamulla on sitten mehevää ja maukasta leipää. Maut ovat tässä tuotteessa todella kohdallaan, ja kuivatut puolukat tekeytyvät leivässä herkkuylläreiksi. Mukava yllätys oli muuten myös valmiin leivän matala suolapitoisuus. Mausta tinkimättä suolaa on merkittävästi vähemmän verrattuna marketin valmisleipään.


Jauhoseosta voisi muuten käyttää myös vaikkapa maltaisten brownie-leivosten tekemiseen. Valmistajan sivuilta löytyy monta kokeilemisen arvoista ideaa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti