25.10.2014

Skonssi joka halusi olla beigeli

Puurot ja muut urpoilut ovat jättäneet skonssien leipomisen vähemmälle, mistä olen ollut kovasti surullinen. Mutta nyt asia on korjattu, ja skonssihampaan kolotus on hetkeksi saatu lääkittyä.


Mun blogi on kyllä kanssa yks vino show...

Klassikkoasemaan keittiössäni kohotetut rusinaskonssit tai muilla sattumilla varustetut makeat skonssit jäivät kuitenkin odottelemaan vuoroaan, sillä nyt paisteltiin ihan perusskonsseja. PAITSI että jauhoina kokeilin pelkkää ohraa. Joka muuten toimii loistavasti.

Siinä missä skonssit paistetaan meilläpäin yleensä aamulla, nämä valmistuivat iltapalaksi. Eikä ihan tavan iltapala ollutkaan, vaan nyt korkattiin samppanjat kyytipojaksi! Ja skonssit täytettiin inkivääri-tuorejuustoseoksella ja graavilohella, aikas juhlavaa.


Fast food gourmet: scones meet bagels and hamburgers?

Lohi-tuorejuustotäytteisten skonssien inspiraatioesikuva oli tietenkin jenkkien tuorejuusto-lohi-bagel. Tämä skonssi-beigeli sai niskaansa vielä unikonsiemeniä, ja taputtelin kyllä itseäni olkapäälle omasta mielestäni kovinkin hauskasta ideasta.

Toimii! Varsinkin sen samppanjan kera, joka oli maistiainen inspiroimaan reseptiä OivaPari gourmet fast food -kisailuun. Vastikkeettomana tuotemaistiaisena siis G.H. Mumm Cordon Rouge Brut, jonka speksit ja ruokaanyhdistämisvinkit löydät maahantuoja Pernod Ricard Finlandin Juomavinkki-sivustolta.


Ohraskonssit


4 dl ohrajauhoja
2 tl leivinjauhetta
0.5 tl suolaa
50 g voita
1.5 dl maitoa
(+ 1 muna ja unikonsiemeniä)

Sekoita jauhoihin leivinjauhe ja suola. Nypi joukkoon voi (tai anna tehosekoittimen laulaa). Lisää maito, ja sekoita taikina rivakasti jämäkäksi massaksi. [Mikäli haluat skonssien pintaan väriä ja kiinnipysyvät unikonsiemenet, toimi seuraavasti: Riko muna ja säästä noin puolet valkuaisesta voitelua varten. Loppumunan voit viskata maidon lisäämisen hetkellä skonssitaikinaan.]

Painele taikina palloksi ja kaulitse paksuksi levyksi. Ota muotilla halutunkokoisia skonsseja, ja nosta ne leivinpaperoidulle pellille. [Voitele valkuaisella ja ripottele päälle unikonsiemeniä.] Paista 225-asteisessa uunissa 10-15 minuuttia.

"Nykin beigeli" -täyte


tuorejuustoa
inkivääritahnaa
mustapippuria
(suolaa)
kylmäsavu- tai graavilohta

Sekoita tuorejuuston sekaan inkivääritahnaa ja mausta pippurilla. Mikäli inkivääritahnassa on suolaa, ei sitä tarvitse erikseen seokseen lisätä. Puolita skonssit ja voitele tuorejuustoseoksella. Rypytä päälle sopiva lohisiivu ja kansita koko komeus. Voilà!Kielitoimisto lirkkii samppanjaa, mutta mä haluaisin kirjoittaa shampanja. :(
Ja sitten tuo bagel, bageli, beigeli, vesirinkeli... Don't get me started!
Skonssien ja muffinssien tuplamonikon voi hyväksyä, koska enempi on parempi?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti