13.10.2014

Kanapaimenen piiras

Paimenen piiras eli shepherd's pie tuntuu syksyyn sopivalta ruoalta. Ja asioita sopivasti yksinkertaistaen voidaan kai sanoa, että kyseessä on liha-perunasoselaatikko, jossa ainekset ovat keskenään sekoittamisen sijaan järjestelmällisesti kerroksittain.



Meikäläiseltä eivät kuitenkaan sujuneet lammaspaimenen hommat, vaan kävin kanavarkaissa. Eli piiraan pohjalla ei olekaan punaista lihaa vaan mausteista broileria. Testasin tässä Blogiringin Meiran kampanjassa toimitettua intialaista mausteseosta. (Tsekkaa myös ajankohtaiset vinkit Meiran Föbö-sivuilla!) Liputan ehdottomasti näiden suolattomien kombojen puolesta, koska tässä voi kukin rauhassa hakea miedommat tai vahvemmat aromit oman makunsa mukaisesti ilman että suolan kanssa mennään yli tai alle!

Paimenen piiraan tyylisen aterian voi valmistaa suunnitelmallisesti ja mietiskellen, mutta se voi olla myös iso arjen apuri. Tähän uuniruokaan voit nimittäin upottaa edellispäivän jauhelihakastikkeen, liharuoan, broilerinkoivet, sienimuhennoksen, tms. Ja jämäperunamuusi toimii sekin loistavasti. Minimoidaan hävikkiä, eikä kuitenkaan tarvitse syödä samanlaista ruokaa peräkkäisinä päivinä!



Paimenen piiras broilerista


2 kypsää broilerinkoipea
100 g sipulikuutioita
1 ps kuivattuja keittokasviksia (Meira)
1 dl vettä
1 rkl intialaista mausteseosta (Meira)
paprikajauhetta (Meira)
suolaa
100 g pakasteherneitä

4 perunaa
voita
maitoa
suolaa
(inkivääritahnaa)

Irrota ja paloittele lihat kypsistä kanankoivista, ja laita ne pannulle tai kattilaan yhdessä sipulikuutioiden, keittokasvisten ja vesidesin kanssa. Lisää mausteet, ja kuumenna seos poreilevaksi. Hauduta noin 10 minuuttia. Herneet säilyttävät värin kun lisäät ne vasta ihan lopuksi.

Valmista perunamuusi normaaliin tapaan: kuoritut perunat pilkotaan ja keitetään kypsiksi. Sitten potut muusataan voin ja maidon kera sopivaan koostumukseen. Lisämakua saa halutessaan inkivääritahnalla, mutta pelkkä suolakin riittää.

Kippaa kanatäyte (lasi)uunivuokaan, ja levitä tai pursota päälle perunamuusi. Paista 180-asteisessa uunissa 30-40 minuuttia, eli kunnes täyte kuplii ja perunamuusin pinnassa näkyy hieman väriä.





Yhteistyössä Meira.

2 kommenttia:

  1. Kiva idea, tätä täytyy kokeilla. :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Riitta, itselle jäi tästä sellainen fiilis, että pitää kokeilla perunamuusipiirasta nimenomaan jollakin sienivirityksellä. Siinä vasta olisi syksyinen safka!

      Poista