30.10.2014

Ainoastaan keskinkertaiset pinaattipannarit

Kaikki mitä keittiössä tehdään, se onnistuu ihanasti? Ja samoin kuin voittajan on helppo hymyillä, niin keittiötaituri se voi aina kevyin mielin raportoida kaikki huippusuorituksensa blogiin? -Ei välttämättä.


Ohraiset pinaattimunakkaat. Tai -pannarit.

Muffinipellillä paistettavat pannarit on kiva ja testattu idea. Helppo ja muunneltavakin kaiken lisäksi. Rehellisyyden nimissä sanottakoon silti, että tämänkertainen suoritus jätti hieman toivomisen varaa, ja hommasta jäi käteen kaksi kehityskohtaa. (Ja kuitenkin olivat ihan kohtuullisesti onnistuneita ja jopa syömisen arvoisia pannukakkuja... Valju keskinkertaisuus vaan harmittaa hieman, kun tietää, että pienellä tsemppaamisella tulos olisi merkittävästi tyydyttävämpi.)

Ensinnäkin... Jos laitat johonkin pinaattia, älä unohda juustoa. Pinaatti ja mieto munakaspannarimassa kerrassaan huutavat kaverikseen luonteikasta juustoa. Fetaa, vuohenjuustoa tai ihan mitä vaan edes hieman vahvanmakuista juuuuuustoa.

Toiseksi... Munakkaiden tai pikkupannareiden paistaminen muffinipellillä on tosi-tosi-tosi paljon kivempaa, mutta ne silikonimuffinivuoat, joita siellä vetolaatikossa on tuhansittain, sopivat tähän paljon paremmin. Jääräpäisesti kuitenkin öljysin muffinipellin, josta pannareiden irroittelu oli semihelppoa, mutta silti todella ärsyttävää. Silikonivuoissa paistuneet ylkkytaikinapannarit (koska kaikkihan ei tietenkään mahdu 12-koloiseen peltiin) taas hyppäsivät muoteistaan ihan itsekseen... Ilman eri voitelua vieläpä.


Vähemmän viehkon ulkonäkönsä perusteella näissä olisi voinut arvella olevan sinihomejuustoa. Mutta valitettavasti väriä tuo vain yksinäinen pinaatti.

Ja jos jäi epäselväksi, niin kirjaan ohjeen ylös tähän sen vuoksi, ettei siinä ollut mitään vikaa. Ei varsinkaan nyt, kun korjaan siihen omat typeryyteni. ;) Tekemällä oppii, sanoi äitikin!


Pinaattipannarit

(12-20 kpl)

0.5 l maitoa
2.5 dl ohrajauhoja
4 munaa
0.5 tl suolaa
ripaus valkopippuria, muskottipähkinää ja kurkumaa
puoli purkkia säilykepinaattia
juustoa palasina (fetaa, vuohenjuustoa tms.)

Vispilöi sekaisin maito, jauhot ja munat. Lisää vielä mausteet, ja anna munakaspannariseoksen tekeytyä hetkinen (jätä ihmeessä vaikka pidemmäksikin aikaa jääkaappiin muhisemaan).

Valuta säilykepinaatti suolavedestä, ja lusikoi sitä nokareina silikonimuffinivuokiin. Kolme pienehköä pinaattinokaretta per kuppi on hyvä! Ripottele vuokiin myös rohkeasti juustoa, ja kaada lopuksi päälle pannarimassa. Muista jättää sellainen sentti tyhjää tilaa kohoamisvaraksi. Paista 225-asteisessa uunissa noin 25 minuuttia.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti