11.9.2014

Tarjoilija, puurossani on porkkanakakku!

Tutkimusmatka puurojen eksoottiseen valtakuntaan jatkuu. Ja tuorein viritys on jenkkiblogien inspiroima carrot cake oatmeal, eli porkkanakakku-kaurapuuro. Homman jujuna on tuoda porkkanakakusta tutut maut ja raaka-aineet kaurapuuroon, ja vaikka tämän voi keitellä perinteiseen tapaan kattilassa, uunissa paistamista kannattaa harkita!


Puuropaistos, värit ja krysanteemit... Syksyä ilmassa?

Uunikaurapuuro ei taida muuten olla Suomessa kovin perinteinen juttu. Kauan haudutettavia ohra- ja riisipuuroja on kyllä kypsytelty uunissa, mutta miksei kaurapuurokin sinne sopisi! Ja sille muuten riittää jo puolisen tuntia.

Porkkanakakkupuuro ei toki vie aidon kakun paikkaa juhlavassa kahvipöydässä. Mutta maut ohjaavat kyllä samaan suuntaan, ja tämä on taas näitä hyvän mielen aamupaloja. Osallistun reseptillä Puuro on pop -blogihaasteeseen, johon sain aineksina Myllärin Luomun isoja täysjyväkaurahiutaleita. Kaltaiselleni puurourpolle on ihan mahtavaa päästä näkemään, kuinka kampanja innostaa ideoimaan uudenlaisia puuroannoksia!


Porkkanakakkupuuro onnistuu parhaimmin, jos saat poimittua kaupasta raikkaan makean porkkanapussin. Oispa ne porkkanapussit aina sellaisia...


Ja jos jotakuta askarruttaa kaurahiutaleiden isous, tsekkaa mitä pölpötin aiemmin huippuherkullisen maapähkinävoi-banaani-kaurapuuron yhteydessä!


Porkkanakakku-kaurapuuro

(nelisen annosta)

4 dl isoja kaurahiutaleita
1-2 tl kanelia
1-2 tl vaniljasokeria
1 tl inkivääriä
1 mm muskottipähkinää
1 mm suolaa
200 g porkkanoita
1 dl rusinoita
5 dl maitoa
(tarjoiluun: tuorejuustoa, hunajaa, ripaus kanelia)

Mittaa kaurahiutaleet, ja sekoita niiden joukkoon mausteet: kaneli, vanilja, inkivääri, muskotti ja suola. Raasta porkkanat, ja kippaa nekin yhdessä rusinoiden kanssa kaurahiutaleseokseen. Lisää maito, ja sekoita kaikki ainekset sekaisin. Kauho puuroseos tasaisesti uunivuokaan, ja paista 200 asteessa 30 minuuttia.

Tarjoile notkistetun tuorejuuston, kaneliripauksen ja juoksevan hunajan kanssa. Hyvää heti uunilämpöisenä, mutta maku syvenee säilyttäessä. Eli maistuu seuraavanakin päivänä jääkaappiviileänä tai mikrolämmityksen kautta.


Oudompi tarjoiluehdotus? Eli älä popsi kanelitankoja.

1 kommentti:

  1. Kaiken lisäksi ihan superhauska otsikko vielä!!!!

    VastaaPoista