29.9.2014

Raidoistaan seepra tunnetaan...

... tosin raitaramppukavereihin kuuluu myös tiikeri, joka on ihan erilainen kelmi. Mutta sitten asiaan. Tehdäänpä vaihtelun vuoksi harha-askel ihan kokonaan ruokaskenen ulkopuolelle. Käsitöiden ihmeelliseen maailmaan! Ja miksipä ei, en todellakaan ole ainoa, jolla pysyy kädessä kauhan ohella myös virkkuukoukku tai neulepuikot!

Käsityöt ja kaikenlainen tuunailu on minulle kausiharrastus, joka on välillä täysin unohduksissa. Ja mitä ilmeisimmin vain keräämässä voimia seuraaviin hölmöilyihin. Mutta tämä viimeisin neulomis- ja virkkausinnostus nousi tietenkin menneen kesän kuumimmilla helteillä. Siis tottakai haluat ruveta värkkäämään muutenkin tukalissa ja hikisissä oloissa lämpöisten lankakerien kanssa... Daa!


Malli ja minun tulkintani.

Kuvissa esiintyykin nyt sitten kesähelteiden satona valmistunut seepra. Hullun söpö ainakin omasta mielestäni. :D Valmistui siis sopivan aikaisin joululahjaksi veljentytölle. Ohjeen löysin kirjastosta lainaamastani teoksesta Unileluja, pehmoeläimiä & nukkeja (Doudoux, animaux & puopées), Karisto 2011.

Kirja on täynnä iloisia virkaten tai neuloen valmistuvia leluohjeita, ja ensikertalaiselta projekti sujui yllättävän sujuvasti. Vaikken tehnyt mallitilkkua. Vaikken piitannut langan ja puikkojen valintaohjeista. Vaikka valitsin ihan erilaiset värit ja sooloilin raitojen koon kanssa. Ja vaikka tuunasin ohjetta muutenkin paikoittain... (Ihan vain koska kyllä mä nyt tiedän itse paremmin!)


Ohjeen mukaisilla langoilla, puikoilla ja neuletiheyksillä seepran kuului muuten olla noin 22 cm korkea. En tiedä mittajärjestelyistä, mutta meidän seepralla on jo pelkkää säkäkorkeutta 35 cm ja rapiat. Ja kuono-pers-pituutta on lähemmäs 40 cm. Eli ihan sopiva painikaveri tädin pikku kullanmurulle. (Jos siis raaskin luopua lahjahevo... siis -seeprasta.)

Kirja, jota myös tarvitsisin kipeästi, olisi sananlaskusanakirja. Koirien karvoihin katsomiset, tiikerin raidat, seeprojen tunnistamiset, lahjahepojen suut ja muut ovat sen verran kiehtovasti sekaisin. Sanoja parsimaan!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti