20.9.2014

Päärynäpuuro (eli kaakaokaurapuuro)

Tätä menoa blogini voidaan pian virallisesti kategorisoida puuroblogiksi. Olisikohan ensimmäinen Suomessa!? Vinkatkaahan jos jostain jo semmoinen löytyy. (Ihan kuin kaipaisin lisää ideoita...)

Jenkeistä voin suositella kaikille puuroprinsessa Laurenin the Oatmeal Artist -blogia.


Kuvissa esiintyvä kaakao-päärynäpuuro on tuunattua kaurapuuroa parhaimmillaan. Hurrrjan herrrkullista ja tyrrrmäävän terrrveellistä! Jälkiruokamaisen aamupalahetken tiimoilta on vaikea uskoa, että ainesosalista todellakin saa puhtaat paperit ja päänsilitykset niuhoimmaltakin ravitsemuspoliisilta! :D

Ja herranjestas kuinka isoja ja herkullisia päärynöitä lähimarketista löysin. Päärynä on niiiiiin nostanut osakkeitaan mun kirjoissa viime vuosina.


Viileänä syysaamuna kaivetaan villapaita esiin!


Kaakao-päärynä-kaurapuuro

(kahdelle)

4 dl maitoa
1 dl vettä
1 tl vaniljasokeria (tai muuta vaniljaa)
2 tl kaakaojauhetta
1 jumalattoman iso päärynä (tai 2 normaalia)
2 dl isoja kaurahiutaleita
1 mm suolaa

Mittaa maito, vesi, vaniljasokeri ja kaakaojauhe kattilaan, ja pistä kiehumaan. Raasta sillä välin raivokkaasti päärynä, jonka voitkin sitten myös lisätä sinne samaiseen kattilaan. Mittaa kiehuvaan nesteeseen vielä kaurahiutaleet, ja anna porista välillä hämmennellen 10 minuuttia. OM-NOM-NOM!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti