6.9.2014

Lanttufarmarin muusi ja possuakin

Syksyn kolkutellessa ovea juurekset alkavat maistua yhä paremmin. Sadonkorjuuhengessä perinteinen pottumuusi sai siksi väistyä lanttuversion tieltä, jota värittävät raikas porkkanaraaste ja rautainen persilja. Lanttufarmarin muusi on erilainen ja samalla niin kotoisan turvallinen lisuke.


Lanttumuusi sai rinnalleen uunissa kypsytettyä porsaan paahtokylkeä, jolle sekoitettiin simppeli mausteseos. Ei siis makeita BBQ-ribsejä tai tulisen chilisitä grillikylkeä. Vaan erityisesti soijan, inkiväärin ja pomeranssinkuoren elegantisti maustamaa possua.

Laatuliha on Kotitilan Lihaa parhaimmillaan -blogikilpailun tiimoilta vastaanotettu testipala. Kokkailuideoinnin teemana on ajankohtaan passeli Sadonkorjuun herkut. Hyvää ruokahalua!


Possun uunikylki


noin 1 kg porsaan paahtokylkeä

2 rkl öljyä
1 rkl soijakastiketta
0.5 tl suolaa
0.5 tl mustapippuria
2 tl jauhettua inkivääriä
2 tl pomeranssinkuorta
1 rkl siirappia

Sekoita kaikki mausteainekset keskenään, ja sivele reilu puolet siitä lihan pintaan. Paista kylkeä 175-asteisessa uunissa 30 minuuttia. Ota liha sitten uunista, käännä se, ja sivele pintaan loppu mausteseos. Jatka paistamista vielä noin tunti.
Lanttufarmarin muusi


lanttua
maitoa
voita
suolaa
valkopippuria
(ehkä muskottipähkinääkin, jos tykkäät)
porkkanaa
persiljaa

Kuori, pilko ja keitä reilu määrä lanttua. Valmista muutoinkin perunamuusin tapaan voilla, suolalla, yms. maustaen ja tarvittaessa maidolla rakennetta keventäen. Lisää valmiin muusin joukkoon raastettua porkkanaa ja tuoretta persiljaa. Jos tarjoat uunissa valmistuvan ruoan kanssa, tyrkkää myös valmis lanttu-porkkanaherkku sinne uuniin vielä lämpenemään ja tekeytymään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti