23.8.2014

Sienestäjän makaronilaatikko

Kaikkien kesämenojen ja ulkonasyömisten jälkeen kaipasin mutkatonta kotiruokaa. Ja jotenkin nimenomaan uunissa lempeästi kypsyvää makaronilaatikkoa.


Perinteinen jauhelihamakaronilaatikko väistyi takavasemmalle, sillä meillä pastana käytettiin pestolla maustettua penneä. Ja jauhelihan sijaan oli siitakesientä ja kesäkurpitsaa. (Sienimetsässä oli käyty tällä kertaa aasialaisessa ruokakaupassa...) Kaiken kukkuraksi munamaitokin oikaistiin soijajugun ja tomaattimurskan sekoituksella.

Lopputuloksena syntyi täynnä makua oleva makaronilaatikko, joka kuitenkin tarjosi täsmälleen sen klassisen lempeän makrulootafiiliksen. Jenkkitermein voitaneen puhua comfort food -tunnelmasta. Sen sijaan vierastan suomalaista käännöstä lohturuoka, joka kuulostaa ennemminkin sydänsurujen laastaroimiselta suklaalla!Makaronilaatikko


25 g kuivattuja sieniä (siitake)
1 kesäkurpitsa
500 g pestopastaa
390 g tomaattimurskaa
1 tl suolaa
3 tl Provencen yrttejä
0.5 tl mustapippuria
0.5 tl muskottipähkinää
500 g soijajugurttia (maustamaton)
200 g juustoraastetta

Laita sienet likoamaan veteen, ja pilko ne sitten sopiviksi palasiksi. Palastele samaan syssyyn myös kesäkurpitsa.

Laita pasta kiehumaan, mutta keitä pari minuuttia alle (eli esim. 7 minuutin pastalle riittää 5 minuuttia). Valuta keitinvesi pois, ja kaada pastan joukkoon tomaattimurska. Mittaa pastakattilaan myös mausteet, ja kippaa sinne myös soijajugurtti sekä puolet juustoraasteesta. Sekoita.

Kauho puolet pastasta uunivuokaan. Levitä päälle tasaisesti sienet, kesäkurpitsa ja puolet jäljellä olevasta juustoraasteesta. Kauho päälle loppu pasta, ja ripottele pintaan vielä loppu juusto. Paista 200-asteisen uunin alatasolla tunnin verran. Loppuvaiheessa lämmön voi halutessaan laskea 150-asteeseen.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti