9.8.2014

Puurourpon paluu

Meikäläinen on taas niin löytänyt yhden uuden suosikkiblogin. Ja kyseessä on ainakin minulle aiemmin tuntematon ruokablogien alagenre... Puuroblogi! The Oatmeal Artist tarjoilee uskomattoman määrän mahtavia kaurapuuroideoita, ja tekstityylikin on viihdyttävä.


Jenkki- ja Suomikeittiöiden aamupalafuusio parhaimmillaan.

Jenkkipuurourpon suosikki on luonnollisestikin suklainen banaani-maapähkinävoi, ja se oli mielestäni ainoa oikea tapa aloittaa omien puurourpoilujeni uusi aikakausi. Tosin jätin sen kaakaojauheen pois, ja menin puhtaalla bansku-maapähkinävoi-linjalla. Herranjestas miten hyvää! Banaanin upottaminen puuroon on vuosisadan neronleimaus! Kokeilkaa!

Ja toinen neronleimaus on ISOJEN kaurahiutaleiden käyttäminen. Ei siis pikahiutaleita tai muutoin katkottuja, pilkottuja ja käsiteltyjä ja vasta sitten litistettyjä kaurasia... Vaan kunnollisia, vartin keittelyä pyyteleviä isoja kaurahiutaleita. The Oatmeal Artist briiffaa noista erilaisista hiutaleista, minkä inspiroimana tutustuin itse kotimaiseen hiutaletarjontaan hieman perusteellisemmin. Ja nappasin kaupan hyllystä noita kokonaisista jyvistä litistettyjä isoja kauroja. Makes all the difference! Se koostumus on paljon kivempi. Ei mene kuulkaa puurot ja vellit enää tässä taloudessa sekaisin!


Jos teillä on lasten, miesten tai muiden holhokkien kanssa ongelmia puuron hyväksymisessä aamupalalle, niin pistäkääpähän selailemaan tuon puuroartistin sivuja. Jos ei sieltä löydy kiinnostavaa ja herkullista puurokokelasta makuun kuin makuun, niin sitten kannattaa huolestua.


Maapähkinävoi-banaani-kaurapuuro

(1 annos koko aamupalana tai 2 annosta aamupalan osaksi)

3 dl valintasi mukaista maitoa
1.5 dl ISOJA kaurahiutaleita
1 kunnolla kypsä banaani
0.5 tl vaniljasokeria
ripaus suolaa
1 kukkurallinen rkl (eli 2 rkl) maapähkinävoita

Kiehauta maito, ja lisää sitten kaurahiutaleet ja muusattu banaani. Sekoita joukkoon myös vaniljasokeri ja suola. Anna puuron poreilla välillä sekoitellen kunnes koostumus on hyvä, eli kuten pussin ohjekin sanoo, noin 15 min. Kuopaise ruokalusikka kukkuroilleen maapähkinävoita ja sekoita puuron joukkoon. Ei kannata kuitenkaan sekoittaa täydellisesti, vaan jättää puuroon pieniä maapähkinävoiviiruja ja -sattumia. Nosta puurokattila levyltä, anna jäähtyä hieman. Tarjoile ja ihastu!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti