19.8.2014

Pullapohjainen luumupiirakka

Tuoreet luumut ovat juuri nyt todella herkullisia ja sesonkituotteena myös edukkaita. Ja jos niitä malttaa kypsytellä uunissa, saadaan vielä ihan erilaista herkkua...


Pullapohjainen luumupiirakka. Eli "yks iso luumupulla".

Tämä luumutorttu on juuri niin yksinkertainen kuin mikään voi olla. Pullataikinaa ja päälle tuoreita luumulohkoja. Hifistelijät maustavat pullataikinan allekirjoittaneen tapaan reilulla kardemumma- ja inkivääritujauksella. Rohkeimmat myös voitelevat pullataikinan todella kevyesti inkivääritahnalla ennen luumukerrosta. Taivaallista!

Pisteenä iin päälle luumujälkkäreihin sopivat mielestäni sekä värin että maun puolesta unikonsiemenet. Meillä niitä ripoteltiin valmiin luumupiirakan päälle. Tuon pullapohjaisen piirakan lisäksi syntyi myös kuusi kierrepullaa. Täytteenä niissäkin inkivääritahnaa, luumukuutioita ja samaisia unikonsiemeniä. Ei paremmasta väliä!


Näistä tuli minun silmääni hurjan söpöjä.


Sivuhuomiona mainittakoon, että tässä kesäisessä leivonnaisessa on samat raaka-aineet kuin joulutortuissa. Luumutorttu siis tämäkin, mutta nimen ja raaka-aineiden tasolle ne yhtäläisyydet sitten jäävätkin...Luumupulla(piirakka)


tavan pullataikina (2.5 dl)
+ kardemummaa, jauhettua inkivääriä
+ inkivääritahnaa
paljon tuoreita luumuja

2.5 dl pullataikinasta riittää kahteen pyöreään piiraaseen. Tai leivo puolet pulliksi. Tai vaikka kaikki!

Pullataikina valmistetaan normitapaan ja kohotetaan kulhossa. Leivo ja kaulitse se sitten piirakkavuokaan. Anna kohota siinä toisen kerran. Luumusiivut tai -lohkot ladotaan taikinan päälle juuri ennen paistamista. 200-asteinen uuni kypsentää pullapiirakan puolessa tunnissa, pikkupullat taas vaativat tästä ajasta vain puolet.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti