2.8.2014

Mansikkamarmeladi (seurana omppua ja raparperia)

Kesäsadosta syntyy mitä mainioin oma hillo tai marmeladi. Tai jos pakkasessa on vielä viime kesän antimia, nyt olisi ihan viimeinen hetki hankkiutua niistä eroon, jotta on tilaa uusille aarteille!


Mansikat ja raparperit pulahtivat täällä omenakylpyyn, ja lopputuloksena purkitettiin älyttömän maukasta marmeladia. Kaksi tavan hillopurkillista ja kaksi miniannosta hotelliaamiais-hillopurkkeihin. Nuo pikkuruiset lasipurnukat ovat kovasti söpöjä, ja niihin voi pakata kivat annosmarmeladit vaikka piknikeväiden joukkoon. Tai viedä kaverille maistiainen.

Huomio! Vadelma-valkoviini on myös hyväksi todettu marmeladimaku!Omenainen mansikka-raparperimarmeladi

(pari purkkia)

yhteensä 300 g mansikoita ja raparperia paloina
3 dl omenamehua tai -siideriä
1 dl sokeria
(vaniljatanko)
0.5 ps hyytelöimisainetta (Melatin, sininen)
1 rkl sokeria

Kuumenna mansikat ja raparperi sekä omppuneste kattilassa, ja lisää sokeri. Lisää myös vaniljatanko, jos löytyy. Tähän käy mainiosti myös ne vaniljatangon kuoret, joista olet jo riipinyt siemenet muuhun käyttöön! Anna seoksen kiehua kunnes raparperin ja mansikoiden koostumus on halutunlainen.

Sekoita hyytelöimisaine ruokalusikalliseen sokeria, ja lisää kattilaan. Sekoita, ja anna kiehua vielä yhden minuutin ajan. Nosta kattila pois levyltä, ja purkita marmeladi. Sulje kannet heti, ja viilennä purkit.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti