6.8.2014

Kookosströsseli - Coconut confetti

Vihaatteko tekin strösseliä, nonparelleja ja vastaavia? No, vihaaminen on ehkä vähän turhan vahva ilmaisu, mutta valitettavasti nuo pikkutilpehöörit eivät aina ole erityisen kiva juttu. Tuovat toki söpöilyä ja näyttävyyttä, mutta hinta on aika suolainen, jos kova koriste lohkaisee hampaan. Makuakaan ne eivät yleensä ainakaan paranna, ja tuoteselosteiden koodit eivät mieltä ylennä nekään.


Globaalit blogipiirit johdattivatkin minut kookosströsseli-idean äärelle. Kookoshiutaleet ottavat kiltisti vastaan väriä vaikkapa marjamehusta, niiden muoto on juuri oikea ja sopivathan ne makunsakin puolesta moneen jälkkäriin. Pehmeämpi, maistuvampi ja terveellisempi vaihtoehto. Yksinkertaista ja helppoakin, miksen itsekin tätä aiemmin hoksannut?!


Kuvissa mustikan violettia ja punajuuren pinkkiä kookosta. Tarjoilualustana toimii lucuma-kookosjäätelö.


Kookosströsseli


Laita pieneen kuppiin aivan hieman jotakin värikästä nestettä (mustikan mehuja, punajuuren lientä, porkkanaa...), ja lisää sitten joukkoon kookoshiutaleita. Pyörittele seosta, ja lisää kookosta niin paljon, että väri on hyvä ja kaikki neste on imeytynyt. Jätä vielä (tarvittaessa) värjätyt kookoshiutaleet hetkeksi kuivumaan ilmavasti. Kookosströsseli diggaa jätskistä, kakuista, vohveleista, jugurtista ja vaikka mistä. Säilytä huolella kuivattuna ilmatiiviissä purnukassa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti