29.8.2014

Breakfast is the new dessert - Puuroleivonnaiset


Brunssit (breakfast + lunch) on jo niin nähty, ja vaikkei niihin todellakaan kyllästy, eivät ne sovi joka tilanteeseen. Varsinkaan arkiaamuihin. Työpäivän etkoiksi sopii sen sijaan mieltä ylentävä ja muutenkin ylellinen jälkiruokamainen aamiainen. Mukavampi herätä uuteen päivään, jos se käynnistyy jonkun herkullisen ja nätin avulla? Ja kahvia kylkeen.

Bressert? (Breakfast + dessert.) Jälkiruokatyyppisen herkuttelun ujuttaminen aamiaispöytään on kasvava trendi. Pointtina on tarjota jo aamulla silmää ja makuaistia hemmotteleva kokemus, joka kuitenkin täyttää aamupalan ravitsemukselliset tarpeet. Maku, näkö, terveellisyys ja nälänpitävyys balanssiin. Tällaisten tavoitteiden kanvaasiksi soveltuu ehkä parhaiten ihanainen kaurapuuro!


Kaurapuuro, jonka keittelyn alkuvaiheessa joukkoon lisätään banaania (4 dl vettä, 4 dl maitoa, 2 banskua, 4 dl isoja kaurahiutaleita ja ripaus suolaa) on nopeasti vakiintunut omaan arkeeni. Ja siihen sitten mitä maustustuunausta milloinkin: marjoja, hilloa, hunajaa, pähkinöitä, maapähkinävoita, kaakaojauhetta, vaniljasokeria, kanelia tai muuta mukavaa. Minulle puuro maistuu myös kylmänä, joten siitä voi koota annosrenkaaseen leivoksen. Pohjaksi puuroa, sitten kerros mustikoita, lisää puuroa ja taas mustikkaa. Jääkaappiin aamua odottelemaan. Hieno!


Lakan kilohinta hirvittää, mutta pakko raaskia ostaa edes kerran vuodessa isompi setti. Lakka pääsi siten komeilemaan myös kuvissa esiintyvän puuropiiraan päälle. Pyhässä yksinkertaisuudessaan jämäpuuro kauhotaan uunivuokaan. Päälle soijajugurttia ja sopivasti vaniljalla ja sokerilla makeutettuja lakkoja. 200-asteiseen uuniin, kunnes soijajugu on hyytynyt. Kuninkaallinen ja samalla täydellisen tasapainoinen aamupala!


4 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Juu, kiitos Rommirusina. Ja on ihmeellistä, kuinka aamupalan maukkaus ja hauskuus vaikuttavat loppupäivän meininkiin ja fiilikseen.

   Poista
 2. Kiva idis! Aion testaa. Ja terveellinenkin, ja tätä voi varmaan varioida vaihtelemalla hiutaleita.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Testaamaan vaan. Ja tämä ei ole tarkkaa rakettitiedettä tai fysiikantunnin kaavoja, joten variointi hiutaleissa ja lisukkeissa kuuluu asiaan! ;)

   Poista