20.7.2014

Nyhtämätön possu

Morjensta vaan, muistaakohan kukaan enää semmoista juttua, että possun kasslerista voi valmistaa muutakin kuin taivaallisen herkullista ja monikäyttöistä nyhtöpossua? Tai että on muitakin maustamisvaihtoehtoja kuin makean savuinen BBQ?


Toisilla ruokablogaaneilla ruoat jäähtyy, kun kuvia räpsitään ennen syömistä.
Mulla oli haasteena löytää aterialta jääneistä rippeistä kuvauskelpoista possua.

Oma pikku possuseni sai kypsyä uunissa vähän rivakammin, ja mausteeksi Meidän keittokirjan inspiroima rosmariini-inkivääri-mausteseos. Ei siis marinadia vaan dry rub… Mitä se on suomeksi? Kuivahieronta? :D Tai pitkästi ja tylsästi kuiva lihan pintaan hierottava mausteseos. Aika kuivaa…

Mutta kypsä kassler ei todellakaan ollut kuivaa, vaikka pääsikin lämpenemään aiotun astemäärän ylitse… Rosmariinin ja inkiväärin kombo oli piristävää vaihtelua, ylipäänsä rosmariinia on ihan turha säästellä vain lampaan kaveriksi. Ja nimenomaan kuivattu rosmariini sopii siihen kasslerin pintaan täydellisesti, koska samalla kun rosmariini maustaa lihan, lihaneste ja rasva maustavat rosmariinin. Lopputuloksena on siis mehevä paisti, jota ympäröi aromaattinen ja pehmeä yrttipinta. Luvattoman herkullista!


Joku kuva koko kassleristakin. Ja tuhdin rosmariinisesta pinnasta!

Talvella tarjoilisin kasslerin kanssa ehdottomasti uunissa pehmitettyjä omenalohkoja, mutta kesällä seuraksi sopii tuore nektariini. Hyvä kaveri rosmariinille! Juomapuolesta vastasi Crowmoor Country Cider Still, jota sain kesämaistiaisiksi Crowmoorilta. Tämä kuiva omenasidukka on hiilihapoton, ja se myydään hanapakkauksessa. Aika jännittävä tuoteuutuus, jossa minusta omenan oma maku tuli paremmin esiin. Ja juoman väri ei ollut sellainen peruskellertävä tai ruskea, vaan pikemminkin punaiseen päin taipuva oranssi. Nättiäkin!Rosmariinipinnoitettu kasslerpaisti


700 g porsaan kassleria
1 tl suolaa
1 tl mustapippuria
3 tl jauhettua inkivääriä
3 tl kuivattua rosmariinia

Nosta kasslerkimpale huoneenlämpöön. Sekoita mausteet keskenään, ja hiero ja painele ne kauttaaltaan kasslerin pintaan. Anna lihan maustua ja lämmetä huolella (paistopussissa, jonka käyttäminen ei kuitenkaan ole välttämätöntä).

Tökkää paistomittari lihan paksuimpaan kohtaan, ja lykkää paisti uuniin. Käännä lämpötila 150 asteeseen. Kypsää ja valmista oli tarkoitus olla kasslerin saavutettua 75 asteen sisälämpö, mutta hälyttävä digitaalinenkaan lämpömittari ei auta, jos häivytään pikakauppareissulle. Mutta 82-asteiseksi päässyt liha ei kasslerin tapauksessa suinkaan kuivu pilalle, vaan tuloksena oli edelleen herkullisen mehevä paisti!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti