30.7.2014

Mustikka-jugurttivanukas

Jee, nyt saa taas omaa mustikkaa. Kyllä kelpaa kun aamupalalla saa nautiskella tuoreita mökkimustikoita... Kiitokset keräilijöille. :)


Mustikoita on vedelty napaan eniten sellaisenaan, ja tottakai on leipaistu klassiset mustikkapiirakat vaniljakastikkeen kera. Mutta ideoinpa myös iloisen aamupala-annoksen, johon riittää kaksi ainesosaa: mustikat ja lime-sitruuna-soijajugurtti.


Mustikka-jugurttivanukkaat


mustikoita
lime-sitruuna-soijajugurttia (Alpron tölkki)

Kaada tölkistä jugurttia pienten annosvuokien pohjalle. Ripottele päälle mustikoita. Peitä marjat jugurtilla, ja ropsauta päälle vielä muutama koristemustikka, jos siltä tuntuu. Asettele annosvuoat ritilälle, ja työnnä 150-175-asteiseen uuniin keskitasolle. Valmista on, kun jugurttiseos on hyytynyt. Olisikohan vienyt noin 15 minuuttia. Jäähdytä. Ja viilennä jääkaapissa. (Tee illalla - nauti aamulla.)


Omien protskujensa voimalla hyytyvä soijajugurtti on kyllä kätevä. Eipä se munamaidon vatkaaminenkaan ihmeitä vaadi, mutta soijajugun voi kaataa paistovuokaan suoraan purkista, eikä likaannu yhtään vatkausastiaa tai vispilää. ;)

Tätä aamupalaa voisi helposti varioida muillakin marjoilla ja hedelmillä, ja soijajuguna toimii tietysti maustamatonkin versio. Sitä voi sitten makeuttaa ja tuunata myös vaikka millä... Pandoran boksi on taas avattu!


Näin se lohkeaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti