25.7.2014

Lucuma-kookosjäätelö

Kookosjäätelö kuulostaa hyvälle. Ja ennen kaikkea maistuu hyvälle! Muistan semmoisella parikin kertaa herkutelleeni.

Tavan kaupan pakastealtaassa ei kuitenkaan kookosjädeä löydy, mutta näppärä kodin hengetär loihtii sitä jätskikippoihin ihan itse!


Lucumapussukan kyljessä sanotaan jauheen soveltuvan hyvin jäätelön valmistukseen. Tuo samainen pussi on pyörinyt keittiön kaapeissa jo kauan ilman funktiota, joten päätin nyt antaa sille mahdollisuuden. Varsinkin kun elämäni oraakkeli Google opasti sellaisen tiedon lähteille, että Etelä-Amerikassa lucuma-kookos on suosittu yhdistelmä jäätelössä. Ihan totta. Esimerkiksi Perussa pääsisit maistamaan tuoreesta lucumahedelmästä valmistettua jätskiä. No, jauhe tuskin johtaisi samanlaiseen lopputulokseen, mutta sillä on moni muukin Googlen lonkeroiden takana näyttänyt pärjäävän paremman puutteessa.

400 ml kookosmaitoa, 4 rkl lucumajauhetta ja 2 tl vaniljasokeria. Siinä se resepti. Vispataan sekaisin. Tämän jälkeen maistoin seosta, jotta voisin arvioida paljonko lisään siirappia makeuttamiseen. No enpä lisännyt yhtään, sillä kookoksen kermaisuus ja lucuman sekä vaniljasokerin oma makeus riittävät paremmin kuin hyvin. Sitten vain viileä massa jätskikoneeseen, ja meillä valmista oli jo 20 minuutissa.

Ekojen jätskilusikallisten kanssa en ollut varma, pidinkö tuotoksesta vai en. Lucumajauhe on makuna edelleen vähän outo, ja lopputulos oli minusta vähän jauhoisen makuinen. Mutta liekö se kookos ja lämmin kesäpäivä vai mikä, mutta kyllä tämä jäätelö maistui paremmin kuin hyvin. Ja taas voin vain ihmetellä, miksi jätskikonetta tulee käytettyä niin harvoin.


2 kommenttia:

 1. Hei, kookosjäätelö on superhyvää ja nyt sitä saa myös suomesta Mövenpic jäätelökokoelmasta.
  Tää resepti vaikuttaa niin helpolta, että onhan sitä kokeiltava. Kiitos reseptistä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kookosjätskivinkistä, Mövenpickin kookosta en olekaan maistanut, koska yleensä en heidän jätskeistään ole niin innostunut. Kookos kyllä voisi kiinnostaa! :)

   Poista